Na rasporedu i Godardov "Prezir"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Preksutra, u nedjelju, u Kinu Valli, u suradnji s Kino mrežom, HAVC-om, zagrebačkim Francuskim institutom te s više od 400 kina diljem Europe, proslaviti će drugi Europski dan Art kina. Selekcija filmova crpljena je iz bogatog izvora francuske kinematografije te će se prikazati animirani i igrani filmovi koji su se svojim uspjesima rangirali na visoka mjesta u filmskoj umjetnosti.

U 11 sati je u Kinu Valli na programu animirani film "Kralj i ptica", Paula Grimaulta iz 1983. godine (86'). U 17 sati se prikazuje "Zbogom prva ljubavi", a riječ je o romantičnoj drami Mie Hansen-Love iz 2011. (110'), u kojoj glume Lola Creton, Sebastian Urzendowsky, Magne-Havard Brekke, Valerie Bonneton. U 19 sati igra "Prezir" Jean-Luc Godarda, psihološka drama (98') u kojoj glume Brigitte Bardot, Jack Palance, Michel Piccoli, Fritz Lang. U 21 sat na programu je romantična komedija7 drama "Victoria", Justine Triet, iz 2016. (97’). glume: Virginie Efira, Vincent Lacoste, Melvil Poupaud.

Izuzev ovog dana, treću godinu za redom, tijekom listopada i studenog, u nezavisnim kinima Kino mreže prikazuju se francuski filmovi u programu pod nazivom "Rendez-vous au cinéma". Do 15. studenog na platnima 24 kina diljem zemlje prikazat će se još četiri sjajna francuska animirana, humoristična i dokumentarna naslova. Pojedinačna ulaznica po filmu iznosi deset kuna. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter