Na ranču Barba Tone humanitarna akcija za boćare


Na ranču Barba Tone u Manjadvorcima ove će se nedjelje održati cjelodnevna humanitarna akcija s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za daljnji rad boćarskog kluba osoba s invaliditetom "Istrijana". Bogat program ove manifestacije predstavili su na konferenciji za novinare Davor Komar, predsjednik Društva distrofičara Istre, i Zoran Uravić, vlasnik ranča.

- Program započinje u 9 sati a svaki sudionik humanitarne akcije plaća ulaz na ranč 20 kuna, za što dobiva kružno jahanje na ranču. Od ranča Barba Tone do sajma u Hreljićima vozit će tijekom cijelog dana vlakić, bit će tu i humanitarna prodaja suvenira, palačinki, humanitarna lutrija i mnogo drugih zanimljivih sadržaja za sve naše članove i posjetitelje.

Ovo je treća godina da se u suradnji s rančom Barba Tone organiziraju humanitarne akcije, a ove godine je to za Boćarski klub "Istrijana", inače najtrofejniji klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, koji okuplja isključivo osobe s najtežom vrstom i stopostotnim stupnjem tjelesnog oštećenja ruku i nogu, rekao je Komar.

Uravić je dodao da će u cijelom programu pomagati volonteri, a kao posebnu atrakciju istaknuo je humanitarni turnir "Wolf ring" koji će se održati u 15 sati. Radi se o njegovoj originalnoj ideji, viteškom turniru za žene na koji dolaze žene iz cijele Hrvatske, pa i Sinjanke kojima je ovo jedinstvena prilika da si ispune želju i učestvuju na svojevrsnoj alci.

Za one željne adrenalina, biti će organizirana i quad avantura po pristupačnoj cijeni, a voditelji programa su novinarka Jadranka Nišević i glumac iz serije "Larin izbor" Filip Juričić, mada bi se, kako je rekao Komar, u Manjadvorcima mogao pojaviti i ostatak ekipe ove popularne serije. (Napisala i snimila P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter