Na radost Puljana otvorena unutrašnja traka rotora

Iako su znakovi maknuti drugom trakom vozili su tek rijetki (M. MIJOŠEK)
Iako su znakovi maknuti drugom trakom vozili su tek rijetki (M. MIJOŠEK)

Iako je iz Službe za odnose s javnošću Ureda generalnog direktora Hrvatskih voda bilo najavljeno i više puta potvrđeno da će se unutarnja traka velikog kružnog toka u Šijani otvoriti za promet sutra, prvog dana lipnja, oznake su, na iznenađenje brojnih vozača, ipak maknute danas čime je druga traka otvorena za promet. No, zanimljivo je da je par sati od otvaranja mogućnost vožnje unutarnjom trakom iskoristio vrlo mali broj vozača!

Naime, vozači su ili ignorirali ili previdjeli da nema više one šume znakova koja im je priječila da se prestroje između dviju traka te su samo rijetki tu mogućnost koristili za brži prolazak rotorom. Velika većina ih je kao i proteklih pet mjeseci vozila samo vanjskom trakom. Pa ipak, nekih većih gužvi nije bilo, iako će za sagledavanje pravog značaja otvaranja rotora u cijelosti trebati sačekati prave ljetne gužve ili, bolje rečeno, prve ljetne pljuskove.

Valja podsjetiti da je unutrašnja traka rotora zatvorena sredinom prosinca lani kada je i postavljeno čak 300-tinjak znakova. Tada je najavljeno da će radovi trajati 18 mjeseci, odnosno do sredine 2017. godine dokad je navodno trebala biti zatvorena i unutarnja traka. Međutim, ubrzo se pokazalo da zatvaranje te trake služi isključivo za potrebe gradilišta na izgradnji retencije u sredini rotora, točnije za čišćenje blata s kamiona što je ubrzo izazvalo i revolt vozača jer se blato ipak raznosilo i okolnim prometnicama. (S. Z. T.)

 

 

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter