Na radnike pale ploce od 720 kg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 720 kilograma teške gipsane ploce pale su u cetvrtak u Vodnjanu na dvojicu radnika pulskog poduzeca Natura studio, 31-godišnjeg M. V. iz Pule i 37-godišnjeg I. K. iz Budinšcine, a prema prvim informacijama ozlijedeni radnici nisu u životnoj opasnosti.

Iz operativno-komunikacijskog centra PU istarske doznajemo da se nesreca dogodila kod Inine benzinske crpke gdje pulska firma izvodi gradevinske radove. Dvojica radnika su oko 16 sati istovarivala gradevinski materijal, tocnije dijelove za montažne kuce koje je kamionom s prikolicom dovezao vozac tvrtke Avdic Komerc iz BiH.

Ocevidom je utvrdeno da je vozac kamiona marke mercedes, 59-godišnji državljanin BiH H. K., oko 16 sati parkirao kamion s prikolicom u koju su se popeli radnici M. V. i I. K. Nakon što je H. K. otpustio trake kojima je bio stegnut teret, radnici su poceli istovarivati stiropor, a kada su htjeli poceti istovarivati gipsane ploce - 12 komada teških po 60 kg - pale su na njih i prignjecile ih.

U pomoc unesrecenim kolegama priskocili su ostali radnici s gradilišta te pozvali Hitnu pomoc koja ih je prevezla u pulsku bolnicu gdje su im radi analize uzeti uzorci krvi i urina. Na mjestu nesrece poslije podne je uz policiju ocevid obavila i dežurna inspektorica zaštite na radu. Još nisu utvrdene sve okolnosti nesrece.


Podijeli: Facebook Twiter