Na račun vlasnika srušen bespravno sazidan zid


Danas oko 10 sati u Bolničkom naselju, konkretno Ulici Luigi Monti 11 započelo je uklanjanje bespravno izgrađenog kamenog zida, koji je s jedne strane puta za naselje bio dijelom ograde obiteljske kuće.

Rješenje s početka godine

Uz suhozid, dužine 8,65 metara, širine 40 centimetra i visine oko pola metra, nalazila se i zelena živica i metalni stupići. Sve je to u hipu i uz pomoć teške mehanizacije tvrtke Benčić, srušeno i odvezeno.

- Posljedica je to članka 21. Odluke o komunalnom redu, odnosno zabrane intervencija na javnim površinama bez odobrenja nadležnog tijela gradske uprave, što između ostalog, podrazumijeva i prostor zaštitnih ograda. Radovi su, naime, izvedeni protivno namjeni prostora i na parceli koja je u vlasništvu Grada Rovinja i na javnom putu, rekao nam je voditelj Odsjeka za komunalno i prometno redarstvo Elvis Prenc te dodao i da je Grad vlasniku bespravne gradnje još početkom godine izdao rješenje o uklanjanju zida s jasno određenim rokovima izvršenja.

- S obzirom na to da se po rješenju nije postupilo, Grad je uz pomoć treće i ovlaštene osobe, a na trošak vlasnika, pristupio uklanjanju zida, rekao je Prenc, odgovorivši da su troškovi postupka procijenjeni na oko 7.600 kuna.

U tijeku još dva postupka

Od Prenca saznajemo i da su tijekom ove godine komunalni redari izdali ukupno pet rješenja o uklanjanju bespravne gradnje, a da su u četiri slučaja sami vlasnici i o svom trošku uklonili ilegalno izgrađene objekte. Potonji slučaj prvi je kada je Grad postupio po rješenju i na trošak tužene stranke, veli Elvis Prenc i dodaje da su u tijeku još dva postupka kojima traju žalbeni rokovi. Vlasnica ilegalne gradnje kaže da su suhozid i zelena živica postavljeni davne 1975. godine. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter