Na račun izmišljene dijagnoze dvije žene obrlatio za više od 200.000 kuna


Protiv 49-godišnjeg muškarca, hrvatskog državljanina, osumnjičenog za počinjenje dva kaznena dijela prijevare u periodu od prosinca 2014. do ožujka 2016. godine u Rovinju i Rijeci, pulsko Općinsko državni odvjetništvo je, nakon što je dovršena istraga, pred sudom u Puli podiglo optužnicu. Budući da je nedjelima koja su mu stavljena na teret pribavio znatnu imovinsku korist, prema Kaznenom zakonu prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od jedne do osam godina.

U prvom, rovinjskom slučaju, muškarac je osumnjičen da se ženi s kojom je stupio u odnos predstavljao lažnim identitetom te joj kazao da je teško obolio i da mu je potrebno skupo liječenje u Švicarskoj. Uvjerena da joj 49-godišnjak govori istinu, oštećena mu je, u želji da pomogne, u više navrata dala novac za navodno liječenje, ukupno 84.523 kuna. Tereti ga se i da joj je u više navrata lagao da ide u Švicarsku i da se tamo liječi, iako je cijelo vrijeme bio u Hrvatskoj.

S istom je pričom tijekom srpnja i kolovoza prošle godine "obradio" i jednu ženu u Rijeci. Predstavio joj se lažnim imenom, a ona mu je na ime posudbe u više navrata dala novac, ukupno 163.000 kuna. Ženi je cijelo vrijeme lagao da ide u Švicarsku i da se tamo liječi, iako je cijelo vrijeme bio na području Republike Hrvatske. Na njeno traženje, vratio joj je 34.000 kuna.

Četrdesetdevetogodišnjaku je produljen istražni zatvor da na slobodi ne bi ponovno počinio kazneno djelo. (M. Vu.)

 


Podijeli: Facebook Twiter