"Na putu do zvijezda" - prvi pulski dječji festival

Elena Puh-Belci (M. MIJOŠEK)
Elena Puh-Belci (M. MIJOŠEK)

U posljednjih mjesec dana gradonačelnik Boris Miletić usvojio je 26 akata, među kojima su već obznanjeno verificiranje Preliminarnog koncepta nacrta prijedloga Urbanističkog plana uređenja rive i drugih ciljanih izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a, te prijedloga ciljanih izmjena i dopuna GUP-a zbog izrade UPU-a Sv. Katarina-Monumenti.

Od ostalih odluka valja izdvojiti prihvaćanje projekta prvog dječjeg festivala u Puli "Na putu do zvijezda", za koji je imenovan Koordinacijski odbor u sastavu: dogradonačelnica Elena Puh Belci, dožupan Miodrag Čerina, pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović, profesorica Tatiana Giorgi i tajnica DND-a Ileana Zahtila Blašković.

Prvi pjevački festival organizirat će Studio glazbene kreativnosti "Čarobna frula" i pulsko društvo Naša djeca, pod pokroviteljstvom Grada Pule. Dogradonačelnica Elena Puh Belci je rekla da su prve aktivnosti planirane već ovog mjeseca kada kreću prijave i audicije po osnovnim i srednjim školama, nakon čega će uslijediti polufinale i samo finale festivala, vjerojatno u svibnju za Dan Grada Pule.

- Riječ je apsolutno o gradskom proizvodu, odlično koncipiranom i stručno vođenom, a s programom su suglasni i profesori glazbene kulture po školama, zaključila je dogradonačelnica.

Među aktima se nalaze i imenovanja predsjednika i članova upravnih vijeća Dječjih vrtića, Pula sporta i Pučkog otvorenog učilišta, te Gradske knjižnice i čitaonice. Na čelo Upravnog vijeća vrtića imenovana je IDS-ova gradska vijećnica Diana Kukić Dasko, dok su članovi Sandra Radolović i Enes Ibrahimović. Na čelu Upravnog vijeća Pula sporta ostao je Luka Glušac, a članovi su Petra Kancijančić i Ivan Mihovilović, dok je na čelo Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta imenovan predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek, a član je Milenko Maksimović. Gradsko vijeće trebat će na svojoj sjednici potvrditi imenovanje Bruna Krajcara za predsjednika Upravnog vijeća Gradske knjižnice i čitaonice, te Luća Pavletića za člana, dok će trećeg člana imenovati zaposlenici Knjižnice. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter