Na Puntiželi smo htjeli napraviti pulsko Zrce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još traju izvidi zbog radova u jednoj od uvalica Puntižele u kojoj je trebao biti otvoren beach bar. Koncesiju za to Grad Pula izdao je obrtu Vitar Ivana Macuke, no radovi, koji su poceli prošlog mjeseca, pokazali su se preopsežnima za postavljanje montažnog objekta kao što je beach bar.

Krajem travnja i mi smo obišli lokaciju te pisali o devastaciji uvale, a odmah potom na teren su izašli i predstavnici gradevinske inspekcije, Lucke kapetanije i Hrvatskih šuma te komunalni redari. Gradevinska inspekcija zatvorila je gradilište dok se ne utvrdi što se zapravo u toj uvali dogada.

Koncesionara Macuku tada smo upitali zašto je umjesto postavljanja montažnog objekta uvala postala malo gradilište te koji su razlozi njenog uništavanja (da ne govorimo o proširenim i razrovanim prilaznim putovima kroz obližnji šumarak). Pojasnio nam je da se doista radi o pripremama za postavljanje beach bara, za što je dobio odobrenje Grada Pule, ali i obližnjeg kampa Brioni (bivša Puntižela), jer dio koji je dobio u koncesiju prelazi granice pomorskog dobra, o cemu odlucuje Grad.



Kamp mu je dozvolio i prikljucke za struju i vodu. Dodao je da je sve što se radilo bilo u skladu s dobivenim odobrenjima te da mu je jedina pogreška bila betoniranje temelja na koje je trebala biti postavljena montažna oprema, objekt i ograda.

Odluka nadležnih o ovom slucaju još nije donesena. "Ovisno o utvrdenim nepravilnostima pokrenut cemo prekršajne ili pak kaznene postupke", odgovorili su nam iz Opcinskog državnog odvjetništva.

- Željeli smo na tom dijelu napraviti pulsko Zrce jer smo lani, kada smo otvorili obližnji Pacino beach bar, dobili puno pohvala. Mladi Puljani nisu trebali voziti do Rovinja u Monvi, vec su se dolazili zabavljati na Puntiželu.

Tako je zamišljen i novi beach bar - da bude mjesto zabave za mlade, da dovedemo brojne poznate svjetske DJ-eve i da ulaz bude besplatan, a troškove bismo pokrili iz sponzorstva. Mislim da radimo jednu dobru pricu i da ce ona imati sretan završetak, zakljucuje Macuka. (S. ZRINIC TERLEVIC, snimio M. ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter