Na Puntiželi pronađeno beživotno tijelo mladića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U moru na plaži kampa Puntižela u nedjelju nešto prije podne pronađeno je beživotno tijelo mlađeg muškarca. Njegov identitet još nije utvrđen, a nije potvrđeno ni da li se radi o posjetitelju Dimensions festivala koji se ondje netom održao. Zasad je samo potvrđena smrt osobe te činjenica da na tijelu nema tragova nasilja.

- Možemo potvrditi da se ne radi o osobi iz organizacije festivala niti o DJ-u kao što se nagađalo tijekom dana. Budući da policija još istražuje cijeli slučaj, detaljnijih informacija nemamo. Izvijestili su nas samo da se najvjerojatnije radi o smrtnom slučaju utapanjem te da na tijelu nema tragova nasilja, rekla nam je glasnogovornica festivala Diana Lakuš.

Dodala je da identitet još nije utvrđen te ponovila da ne može potvrditi da li se radi o posjetitelju festivala, tim više jer na tijelu navodno nije pronađena narukvica festivala.

Posjetitelji festivala s kojima smo razgovarali na Puntiželi nisu znali puno. Jedan od njih nam je rekao da se nažalost nesreće događaju te da se vrlo lako to može dogoditi svakome, bilo gdje.

Neslužbeno pak doznajemo da je utopljenik muškarac u dobi od oko 25 godina iz Španjolske te da se tijekom jutra družio s grupom mladih koje do tada nije poznavao. Navodno su se odlučili okupati u moru, no tijekom kupanja se mladić izdvojio iz grupe te nestao.

Ostatak društva je primijetio da ga nema te su ga počeli tražiti i na koncu ga pronašli na dnu mora na oko pet metara dubine, u blizini mjesta na plaži odakle su krenuli na kupanje. Izvukli su ga na površinu te dovukli do obale, no mladiću više nije bilo spasa.

Koji je razlog utapanja pokazat će obdukcija, odnosno završetak kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku. Planirani program Dimensions festivala na toj lokaciji danas nije održan. (Nera SOFTIĆ; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter