Na Puntiželi nađen topnički projektil zaostao iz Drugog svjetskog rata

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

U srijedu su na plaži na Puntiželi u Puli i u Volpariji kraj Savudrije, pronađena eksplozivna sredstva koja su preuzeli djelatnici Policijske uprave istarske.

Na plaži na Puntiželi, gdje se obavljaju radovi na uređenju plaže, djelatnik na bageru zahvatio je predmet nalik na eksplozivnu napravu. Dolaskom djelatnika Protueksplozijskog odjela utvrđeno je da se radi o topničkom projektilu kalibra 76 mm zaostalom iz Drugog svjetskog rata. Projektil je preuzet do uništenja.

Dvije ručne bombe u Volpariji pronašla je i policijskim službenicima Protueksplozijskog odjela PU istarske predala osoba koja je željela ostati anonimna.

Akcija "Manje oružja-manje tragedija" i dalje se provodi pa građani još uvijek imaju mogućnost policiji dragovoljno predati oružje bez ikakvih sankcija. Policija upozorava građane da, ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju na broj telefona 192. Informacije o akciji mogu se dobiti i pozivom na besplatan broj telefona 08008892. (S. B. I.)


Podijeli: Facebook Twiter