Na Punta Christu održan Outlook festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgled ili vidik, neki su od prijevoda koje za imenicu outlook nudi Veliki englesko hrvatski rjecnik Željka Bujasa, ili pak, u figurativnom smislu, izgled za buducnost. A izgledi za buducnost Outlook festivala koji se ovog vikenda održavao u i oko štinjanske tvrdave Punta Christo, dobri su. Teški bas, ples i zabava, dokle pogled ili sluh seže.

Na Puntiželi i u Štinjanu Outlook, festival koji slovi za najveci dubstep i soundsystem festival u Europi, okupio je oko cetiri tisuce posjetitelja, debelom vecinom stranaca, a mahom Britanaca, iako se dalo zateci i Talijane, Francuze, Madare…

Tijekom dana zabavljali su se na plaži u kampu Puntižela, buduci da je vecina posjetitelja tamo odsjela, ili na brodskim partyjima. Predvecer, do jutra, migracija na tvrdavu Punta Christo, ciji je svaki pedalj koji je ispunjavao sigurnosne uvjete, bio dupkom pun. Tamo pak šest službenih bina i nekoliko onih improviziranih na raznim štandovima te nebrojeni izvodaci.

Izvodaci su najopcenitije podijeljeni u nekoliko kategorija, hip-hop/electronica/future music, dubstep, dub/reggae i d'n'b - iako je to tek grubi opis svega onoga što je u cetiri dana odjekivalo tvrdavom, od DJ setova do live actova.

Dubstep, glazbeno i scenski, britanski je hit koji si je omekšanom verzijom osigurao put do široke publike prevalivši put od londonskog predgrada do hrvatske obale.

Organizira ga grupa engleskih organizatora, ove godine u suradnji s lokalnim udrugama, Seasplash i Punta Christo. Iako je festival prvi put organiziran u Petrcanama, a zatim i na Zrcu, organizatori se nadaju ostati u Štinjanu.


Podijeli: Facebook Twiter