Na pulskom sveučilištu nepopunjeno 416 mjesta

Sveučilište Jurja Dobrile (Arhiva GI)
Sveučilište Jurja Dobrile (Arhiva GI)

Pravo upisa na studijske programe visokih učilišta ostvarila su 29.772 kandidata, objavila je danas Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) na temelju podataka iz Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta.

Konačne rang-liste kandidata za upis za akademsku godinu 2013./2014. objavljene su danas na mrežnim stranicama www.postani-student.hr

Najviše prijava prvog prioriteta u ljetnom upisnom roku imao je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, ukupno 1.915.

Na zagrebačkom sveučilištu ostalo je ukupno 1.387 slobodnih mjesta, a u potpunosti su popunjeni Medicinski, Učiteljski, Edukacijsko-rehabilitacijski i Stomatološki fakultet te združeni studiji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina.

Sveučilište u Splitu ima još 503 slobodna mjesta, a popunjeni su Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Katolički bogoslovni fakultet, Pomorski, Kemijsko-tehnološki, Filozofski i Medicinski fakultet te Odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, Sveučilišni studijski centar za studije mora, kao i združeni studij Kemijsko-tehnološkog i Medicinskog fakulteta te Umjetničke akademije i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Sveučilište u Rijeci ima još 329 slobodnih mjesta, a popunjeni su Učiteljski fakultet i Odjel za matematiku.

Na osječkom Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera ostalo je još 427 slobodnih mjesta. U ljetnom roku popunjeni su Učiteljski fakultet, Odjel za biologiju i Odjel za kulturologiju.

Na Sveučilištu u Zadru ima 193 slobodna mjesta. U potpunosti je popunjen Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli još ima 416 mjesta na svim studijima, isto kao i Sveučilištu u Dubrovniku gdje su ostala još 74 slobodna mjesta.

U potpunosti su još popunjeni Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu, Zdravstveno veleučilište u Zagrebu te Veleučilište u Varaždinu.

Kandidati koji u ljetnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti za jesenski upisni rok, ali samo na studijskim programima na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok.

Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku počet će 22. srpnja i trajat će do 20. rujna 2013. ili do roka koji odredi visoko učilište, priopćili su iz AZVO-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter