Na pulskom sajmu 200 obrtnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji Obrtnicki sajam Istre, 14. po redu, održat ce se na pulskoj Karolini od 6. do 9. listopada. Njegov program izložili su na konferenciji za novinare Mario Paliska, predsjednik Obrtnicke komore Istarske županije i Zoran Kalcic, predsjednik Odbora za sajmove.

Kako je naveo Paliska, sajam u organizaciji Obrtnicke komore, okupit ce cak 198 izlagaca koji ce svoje proizvode izložiti na 978 kvadratnih metara natkrivenog i 211 kvadrata otkrivenog prostora.

Na sajmu ce se predstaviti 106 obrta, 27 poduzeca, tri škole, 31 komora, udruženje i ostalih asocijacija te deset obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Organizirano ce, uz onu istarsku, nastupiti 11 županijskih obrtnickih komora, s tim da je ove godine partner Sajma Obrtnicka komora Viroviticko podravske županije.

- Od ukupnog broja izlagaca njih 97 dolazi iz Istre, 88 iz ostalih županija dok je 13 izlagaca iz inozemstva - Slovenije i Srbije naveo je Paliska dodajuci da ce se ove godine po prvi puta održati i poslovni razgovori s delegacijom Privredne komora Beograd.

Svecano otvorenje sajma, kako je najavljeno, zakazano je za cetvrtak u 11 sati, a svakoga ce dana sajam biti otvoren od 10 do 20 sati. Posjetitelji ce, kako je naveo Kalcic, imati priliku prisustovati i brojnim dogadanjima; prezentacijama i promocijama.

Tako je za cetvrtak, u 12.30 sati zakazana prezentacija partnera sajma, svakoga ce se dana na otvorenom prostoru, od 16 do 19 sati, prezentirati i Staklopuhacki obrt "Lancin" ciji ce majstori pred posjetiteljima izradivati staklene proizvode tehnikom puhanja.

U cetvrtak, petak i subotu, u 17 sati, prezentirat ce se aktivnosti Astronomske udruge Vidulini, s tim da je zadnjeg dana sajma prezentacija zakazana nešto ranije, u 15 sati. U subotu u 15 sati zakazana je promocija Obrta za ugostiteljstvo i proizvodnju "Krušvari" kada ce se posjetiteljima nuditi domaca tjestenina sa šugom.

Eros Soric, tajnik Komore podsjetio je da organizator i ove godine dodjeljuje tri vrste nagrada - tri priznanja za ukupnu sajamsku prezentaciju, jedno priznanje za oblikovanje proizvoda te tri priznanja za najbolji proizvod. One ce se dodijeliti u nedjelju, posljednjeg dana sajma, u 16 sati.

Inace, organizator sajma je Obrtnicka komora Istarske županije dok su suorganizatori Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnicka komore i Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Pula, a pokrovitelj Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Glavni sponzor sajma je Istarska kreditna banka d. d. Umag. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter