Na pulskoj Karolini otvoren 18. obrtnički sajam Istre

Sajam je svečano otvoren na pulskoj Karolini
Sajam je svečano otvoren na pulskoj Karolini

Uz prigodnu svečanost, u sklopu koje su nastupili članovi Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju iz Pule s balunom i svirkom na harmonici, te brojne uzvanike danas je na pulskoj Karolini, unatoč problemima s nestankom električne energije, otvoren 18. obrtnički sajam Istarske županije. Pod šatorom i na otvorenom prostoru, do nedjelje će ugostiti obrtnike iz Istre te ostalih dijelova Hrvatske.

Kako je rekao Mario Paliska, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, na sajmu proizvode izlaže ukupno 125 obrtnika, od kojih je njih 82 već izlagalo na Karolini što je jedan od pokazatelja uspješnosti sajma. Paliska se prisjetio i prvoga sajma koji je 1998. godine organiziran u Poreču te naveo da punoljetnost sajma potvrđuje da je riječ o kvalitetnom projektu koji su prepoznali svi - od izlagača preko županijskih, gradskih i državnih tijela do posjetitelja.

- Sajam, koji ove godine postaje punoljetan, dokaz je rada i truda samih obrtnika, obrtničke komore i institucija i sponzora koje nas prate, rekao je Paliska i dodao da je i ove godine sajamska hala, u osvježenom i modernom izgledu, puna. Napomenuo je kako je ove godine manje kolektivnih, a sve više individualnih izlagača koji dolaze predstaviti svoje proizvode te zahvalio svim pokroviteljima i sponzorima bez kojih, kako je rekao, sajma ne bi bilo.

Sajam je danas, sutra i prekosutra otvoren od 10 do 20 sati, a u nedjelju do 17 sati, a ulaz je, kao i svake godine, besplatan. Razgledati, probati i kupiti može se doista svašta - od stolarije, hotelskog namještaja, obuće i odjeće, meda i mednih proizvoda, prirodne kozmetike do suhomestanih delicija, sireva i hand made čokolada. (B. PETROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter