Na Puljštini više prvašica nego lani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ured državne uprave u Istarskoj županiji uputio je javnu obavijest u kojoj poziva roditelje djece stasale za školu da ih upišu u prvi razred osnovne škole. Upisi na podrucju gradova Pule i Vodnjana te opcina Medulin, Fažana, Barban, Marcana, Svetvicenat, Juršici, Divšici i Krnica obavljat ce se od 4. do 8. lipnja, i to od 9 do 12 sati te od 17 do 19 sati u tajništvima pripadajuce osnovne škole.

U tajništvima se može dobiti informacija o pripadnosti školaraca odredenoj školi prema mjestu stanovanja. U školsku godinu 2012./2013. upisuju se sva djeca koja su do 1. travnja 2012. godine navršila šest godina života. Upisati se mogu i djeca koja navršavaju šest godina nakon navedenog datuma ukoliko imaju odobrenje Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, Službe za opcu upravu i društvene djelatnosti Pula. Iznimno se može zatražiti i odgoda upisa djece koja su školski obveznici.

Roditelji na upis trebaju donijeti potvrdu o lijecnickom pregledu, a za prijevremeni upis i navedeno odobrenje.

Prošle školske godine, 2011./2012, u osnovne škole na podrucju Pule upisano je 550 prvašica, dok bi ih se ove godine trebalo upisati 600. Do sada je u predupisu evidentirano 577 djece. Zahtjeva za prijevremeni upis bilo je 27, a za odgodu školovanja 20.

- Buduci da strucno povjerenstvo još uvijek utvrduje psihofizicko stanje djeteta ta da su pregledi u tijeku, konacan broj upisanih znat cemo nakon upisa u lipnju, doznajemo od upravne referentice Mirjane Neslanovic iz državnog ureda. (J. O.


Podijeli: Facebook Twiter