Na prvoj veceri Dore krivo zbrojili glasove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvih 12 natjecatelja u novoj koncepciji Dore uglavnom je opravdalo odluke žirija, dok je mudro odabran troclani žiri prve izlucne veceri, u sastavu Gabi Novak, Dino Jelušic i Milana Vlaovic, svojim komentarima sadržajno obogatio prvu od sedam veceri tijekom kojih ce TV gledatelji birati najbolju ili najboljeg od najboljih.

Prvih pet najboljih po glasovima TV gledatelja su Jelena Vanjek, Miro Tomic, Sabrina Hebiri, Dora Benc i Jacques Houdek.

Nakon prvotno objavljenih rezultata i natjecatelja koji ce se nastaviti boriti za odlazak u Düsseldorf na Eurosong, shvaceno je da su glasovi krivo zbrojeni. U pocetku je bilo objavljeno da natjecanje nastavlja Damir Kedžo, a tek je naknadno ustanovljeno da je veci broj glasova ipak dobila Jelena Vanjek.

Kedžo ce biti medu sedmero kandidata za koje se može glasati do subote i od kojih ce natjecatelj s najvecim brojem glasova nastaviti natjecanje.

Docekali smo i reality šou Hrvatske televizije kojim su opasno ugrozili konkurenciju ostalih TV kuca jer su, pouceni iskustvom šou programa Ples sa zvijezdama i Zvijezde pjevaju te na osnovi grešaka svoje konkurencije, smislili format koji ce im sljedecih šest tjedana s pravom osigurati veliku gledanost te jednu vecer u kojoj se dosad birala pjesma koja ce nas predstavljati na Eurosongu razvukli u estradnu sapunicu od mjesec i pol.

Istovremeno, vidjeli smo novu generaciju mladih pjevacica i pjevaca iz kojih, barem zasad, ne stoje ni Huljic, ni Tutic, ni Dujmic, a to je veliki korak za HTV i još veci za buducnost hrvatske popularne glazbene. Dorality je roden!

Voditeljski par, lijepa, elegantna i zbunjena Leona Paraminski i vec pomalo zaboravljeni, ali iskusni TV lisac Aleksandar Kostadinov uveo nas je, uz "lepršave" pošalice, u osnove ovogodišnje Dore i nova pravila izbora pobjednicke pjesme.

Nakon upoznavanja sa žirijem prve veceri, koji je osmišljen da bi svojim komentarima obogatio natjecanje, krenulo je prvih 12 natjecatelja sa željom da dodu do Düsseldorfa, gdje se 10. svibnja održava prva polufinalna vecer i gdje ce netko od njih (ili drugih 12) nastupiti izmedu natjecatelja iz Azerbejdžana i Grcke. Društvo kakvo se može samo poželjeti.

Nakon dolaska još jedne voditeljice Monike Lelas (koja je angažirana da bude uglavnom uz izvodace) predstavljeno je prvih 12 natjecatelja za ciji izbor je kriv žiri u sastavu: Željen Klašterka (HTV, predsjednik žirija), Hrvoje Hegedušic (Hrvatsko društvo skladatelja), Želimir Babogredac (Hrvatska diskografska udruga), Želimir Bucevic (Hrvatska glazbena unija), Branka Muvrin (Hrvatski radio), Hrid Matic (Glazbena proizvodnja).


Podijeli: Facebook Twiter