Na pruzi u Vodnjanu ozlijeđena 14-godišnjakinja


U željezničkoj nesreći kod pružnog prijelaza u blizini velikog parkirališta u Vodnjanu jučer oko 20 sati ozlijeđena je 14-godišnja djevojčica.

Ona je nakon nesreće prebačena u pulsku Opću bolnicu na liječenje.

Nesreća se dogodila kada je djevojčica šetala zajedno s vršnjakom uz prugu. Vlak je u kočenju udario u djevojku koja je pritom odbačena na zemljanu površinu. To se dogodilo stotinjak metara od parkirališta, odnosno pedesetak od pružnog prijelaza u Ulici Gradine u Vodnjanu.

Prema neslužbenim informacijama, djevojčica je na ušima imala slušalice te zato nije čula dolazak vlaka.

Prema nekim informacijama, ona je lakše ozlijeđena, dok smo u Vodnjanu čuli da je zadobila prijelom noge i kuka, no te nam informacije nisu službeno potvrđene.

Nekoliko mještana koje smo pitali za nesreću šokirani su jer se mogla dogoditi tragedija, no kažu da je pješake teško kontrolirati pogotovo zato jer pruga prolazi kroz samo grad.

U ponedjeljak ujutro smo na pružnom prijelazu u Ulici Gradine zatekli djelatnike Hrvatskih željeznica koji su popravljali crveno svjetlo na staroj drvenoj rampi kojom se zaustavlja promet vozila prilikom prolaska vlaka. No, njihovi radovi nemaju nikakve veze s nesrećom budući da je u tijeku promjena starih drvenih rampi s novim automatiziranim rampama. (M. SARDELIN, snimili M. ANGELINI, M. SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter