Na prosvjedima 300 liječnika i medicinskih sestara

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Tristotinjak liječnika i medicinskih sestara i tehničara okupilo se na prosvjedima na obje lokacije pulske bolnice na današnjoj akciji "5 do 12", a među njima bilo je i rukovoditelja djelatnosti i glavnih sestara.

Sindikalni povjerenici, dr. sc. Etica Nožica i dr. sc. Edoardo Giudici poručili su u ime svojih kolega da se štrajk nastavlja do ispunjenja zahtjeva, a to je prihvaćanje prijedloga kolektivnog ugovora koji su Ministarstvu zdravlja ponudili Sindikat liječnika Hrvatske te Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara.

Dr. Giudici istaknuo je i zahtjev za ostavkom ministra Rajka Ostojića jer o pravima liječnika i sestara pregovara sa sindikatom koji njih ne predstavlja. Osnovni zahtjev liječnika u štrajku je da sami odlučuju o svom statusu. Podršku štrajkašima izrazio je i Bruno Bulić, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, većinskog sindikata u pulskoj bolnici.

- Držite se zajedno svi na okupu, nemojte da se od šume ne vidi stablo, jer će se dogoditi da jedan po jedan nestajete iz štrajka. Sljedeći put kad vas pozovu, dođite u još većem broju, da se vidi što mislite o svom statusu i odnosu prema vama, poručio je Bulić. (D. P.)

ČITAJTE VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter