Na proljece izgradnja Kuce svjetla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dodjelom zahvalnica sponzorima i medijima preksinoc je završena humanitarna akcija "Pet cigli za ERCSI Cukrici" kojom je pulski Lions club sakupljao novac za izgradnju Kuce svjetlosti.

- U sklopu akcije održana je aukcija 26 slika istarskih autora te fragmenata najvece slike na svijetu ?uke Siroglavica pod nazivom "Val". Njome je prikupljeno 12.500 kuna, a iznos ce možda biti povecan ako se još tko odluci za kupovinu neprodanih slika na nekoj od buducih aukcija, rekao je predsjednik Lionsa Rinaldo Bicic, koji je nekim od sponzora urucio i clansku iskaznicu kojom su postali prijatelji slijepih Istre.

- Za izgradnju Kuce svjetlosti dosad je prikupljeno oko 400 tisuca kuna, odnosno pola iznosa potrebnog za gradevinske radove, rekao je predsjednik Udruge slijepih Istre Zlatko Kuftic i dodao da ce uskoro biti objavljen javni poziv za pronalazak najpovoljnijeg izvodaca radova.

- Radovi bi mogli poceti krajem travnja ili pocetkom svibnja. U objektu velicine oko 300 kvadrata za pocetak se nece moci prespavati, ali s dovršenjem uredenja montažnih kuca bit ce moguce prenociti na imanju. Od Ministarstva okoliša smo dobili dvaput po 75 tisuca kuna za uredenje zelene površine, a novac za izgradnju prikupljamo i putem SMS poruka.

U Domu sportova "Mate Parlov" 13. ožujka održat ce se humanitarni koncert u okviru projekta "Život pun nade" županijskog Saveza udruga osoba s invaliditetom. Na njemu bi trebali nastupiti brojni domaci izvodaci s kojima još uvijek vodimo pregovore.

Hrvatska radio-televizija ce koncert prenositi uživo, ali još je bitnije to što ce tom prilikom raditi pozivni centar preko kojega ce gradani moci donirati novac za izgradnju, najavio je Kuftic.

Uz brojne sponzore i medije, zahvalnicu za sudjelovanje u akciji dobio je i Glas Istre.


Podijeli: Facebook Twiter