Na proljeće 80 novih grobnih mjesta u Premanturi

Premanturskom groblju uskoro 80 novih grobnih mjesta (D. ŠTIFANIĆ)
Premanturskom groblju uskoro 80 novih grobnih mjesta (D. ŠTIFANIĆ)

Premantursko groblje već dulje vrijeme je premalo za sva okolna mjesta koja njemu gravitiraju, a proširenje se jednako tako dugo i planira.

- Potvrda glavnog projekta za proširenje groblja istječe u ožujku 2014., no kako projekt obuhvaća 350 novih grobnih mjesta i zahtijeva veliku svotu novaca, odlučili smo groblje širiti u fazama. U prvoj fazi bit će izgrađeno 80 grobnih mjesta i to u produžetku starog groblja, rekao je Edo Krajcar, direktor komunalnog poduzeća Albanež.

Radovi će početi početkom sljedeće godine, a završetak se očekuje na proljeće. Premantursko groblje je najveće općinsko groblje sa 760 mjesta, a na njemu se pokapaju mještani Vintijana, Banjola, Vinkurana i Premanture dok su nekoć na tom groblju pokapani i mještani Šikića i Valdebeka.

Od Krajcara saznajemo da je nedavno na medulinskom groblju izgrađeno 20-tak novih grobnih mjesta te da se nakon premanturskog kreće i u njegovo širenje koje će tada imati 300 mjesta više.

Claudia Zuccona (NL Gorana Buića) zanimalo je planira li se  u 2014. proširenje groblja u Pomeru, na što je Krajcar niječno odgovorio obrazloživši da je prioritetnije širenje premanturskog groblja. (T. GRBIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter