Na prodaju fotoaparat kojeg je koristio Bolt na OI

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fotografski aparat kojeg je koristio jamajčanski sprinter Usain Bolt nakon što je osvojio zlatnu medalju na 200 m na Olimpijskim igrama u Londonu, prodaje se na e-bay-u i do sada je dosegnuo cijenu od 7.000 dolara koji su namijenjeni za borbu protiv raka.

Aparat je ponudio na prodaju 'aftonbladetsportbladet', što odgovara mogućem identitetu vjerojatnog vlasnika fotoaparata.

Nakon pobjede na 200 m Bolt se priključio fotoreporterima i posudio fotoaparat - kao što to uvijek čini - od jednog od njih, točnije od švedskog novinara Jimmyja Wixtröma zaposlenog u švedskom tabloidu Aftonbladetu.

Samoproglašena "živa legenda" je tada fotografirala druge reportere, publiku i mladog jamajčanskog atletičara Johana Blakea. Fotografije su nakon toga izašle u Aftonbladetu.

Bolt je istu stvar učinio s istim fotografom u Daeguu u Južnoj Koreji 2011. na svjetskom prvenstvu. U tekstu koji predstavlja fotoaparat nekoliko je redaka napisao i sam fotograf Jimmy Wixtröm, koji ističe kako će se novac zarađen od prodaje biti doniran švedskoj udruzi za borbu protiv raka (Swedish Cancer Society) i zakladi koju je Usain Bolt pokrenuo na Jamajci, a za pomoć u obrazovanju djece.

Fotograf je objasnio da je njegov otac preminuo od raka te da se sada i njegov brat bori protiv te bolesti. Onaj tko kupi fotoaparat dobit će i uokvirenu fotografiju Bolta kako ga koristi.

Otkako je ponuđen na prodaju fotoaparat je dobio 32 ponude i dosegnuo je cijenu od 7.055 dolara. Ponuda se zatvara u utorak 9. listopada u 9 sati.

Takav novi fotoaparat tipa Nikon D4 prodan je za gotovo 5.800 eura (7.490 američkih dolara). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter