Na pozornici studenti, profesori i gosti


U utorak navečer u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Puls upriličen je koncert u povodu 35. obljetnice studija glazbene pedagogije, u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Muzičke akademije u Puli i pulske kazališne kuće.

Studij glazbene pedagogije najstariji je glazbeni studij u Puli, a od ove akademske godine Pula ima i Muzičku akademiju, što pokazuje veliki napredak i iskorak u školovanju akademskih glazbenika i glazbenih pedagoga, kako je i u kratkom uvodnom govoru podsjetila Laura Mjeda Čuperjani s ove Akademije.

Koncert je započeo nastupom vrlo uigranog kvinteta harmonika u sastavu Mario Perković, Maja Dugandžić, Nina Dmitrović, Leonardo Leljak i Mihael Matić, koji je izveo Shehuovu "Sintaksu br.2". Pod mentorstvom Marije Vukoja-Plavčak ovi su mladi harmonikaši pokazali iznimnu tehničku pripremljenost, te skladnu izvedbu.

Sve zrelija i nadahnutija iz nastupa u nastup Ema Ulemek, mlada pijanistica u klasi mr. art Elde Krajcar Percan, odsvirala je "Ljiljan" Dore Pejačević, skladbu nježna prizvuka iz ciklusa "Život cvijeća".

Potom je nastupila još jedna talentirana mlada pijanistica, Antonella Picinić, u klasi prof. mr. arta Zdenka Osipa s Ronjgovim "Tičjim pirom". (V.BEGIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter