Na potezu Izvršni odbor HNS-a i Udruga prvoligaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sastanak i razgovor izmedu izvršnog dopredsjednika Istre 1961 Ivana Heraka i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovica radi eventualnog dopuštenja pulskom prvoligašu da domace utakmice ipak igra na neuvjetnom, odnosno nelicenciranom stadionu na Verudi, a koji je prvotno bio zakazan za ponedjeljak, održan je u utorak, i to u proširenom sastavu. Naime, Herak se u Zagrebu sastao s Markovicem i glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebricem.

- Osnovna teza koju sam u ime kluba prezentirao Markovicu i Srebricu je da ni klub, a ni Grad, nema financijske, ni bilo koje druge mogucnosti da istovremeno isfinancira tri milijuna kuna za reflektore na Verudi, a za par mjeseci još tri milijuna za reflektore za stadion "Aldo Drosina". Tako nešto nema ni logike, ni smisla, i potpuno je neizvedivo, konstatirao je Herak.

No, ta prica ispricana je ne tako davno izmedu gotovo istih sugovornika, odnosno Markovica i Srebrica s jedne te predsjednika Istre 1961 Darka Jergovica s druge strane, ali osim deklarativne podrške i obecanja, tlapnje pulskog prvoligaša ostale su neuslišane. Takoder, Jergovic je ljetos vec tražio i nacelnu suglasnost klubova preko Skupštine Udruge prvoligaša, no Herak tvrdi da se ovoga puta stvari doista micu s mrtve tocke.

- Predsjednik i glavni tajnik HNS-a dali su nam maksimalnu podršku i preporucili nam da se sada podneskom službeno obratimo Izvršnom odboru HNS-a i Udruzi prvoligaša te da tim podneskom svima dostavimo projekt i troškovnik stadiona "Aldo Drosina" te svu pratecu dokumentaciju, da bismo što zornije argumentirali našu situaciju, kaže Herak.

- Po mom mišljenju, ovo je službeno dogovorena prica koja ce imati proceduru, a vec sada mislim da smo pri njenom kraju. Na istu temu sam Markovicu i Srebricu kazao da bi slucaj "Veruda", bez primisli da ucjenjujemo Savez, mogao postati i politicko pitanje jer ako Istra 1961 cijelu sezonu bude igrala prakticki u gostima, klub ce ispasti iz lige. U tom slucaju urušit ce se cijeli projekt, investicija renoviranja "Drosine" ce do daljnjega biti promašena, a ne želimo da se to dogodi, zakljucio je Herak.


Podijeli: Facebook Twiter