Na Portarati u dva dana plesalo 400 mladih plesača

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 400 mladih plesačica i plesača sudjelovalo je na ovogodišnjoj dvodnevnoj manifestaciji Pula pleše što se ovog vikenda, u organizaciji Grada Pule, Alphere i pulske Turističke zajednice, održala na Portarati sedmu godinu za redom. Finalnom večeri u subotu, pred zaista brojnom publikom, predstavilo se desetak skupina s juga Istre, a koreografije su izveli plesači stariji od 12 godina.

Večer su točkom iz predstave "Aladin" otvorili juniori i seniori Plesnog studija Cool Step, a tijekom večeri atmosferu Orijenta plesom, glazbom i kostimima na trg su donijeli i članice plesnog studija Art Dance KUD-a Tasa. Plesačice DND-a Pula izvele su meksički ples, a parovi Plesnog centar Studio kroz točku "Mornari" izveli su nekoliko latino plesova. Tijekom večeri nastupile su i skupine Sence & Dance, Plesni studio Saltatrix i Plesni klub Infinity, AB Original, zatim Plesni studio Rosso Latino i medulinsko-pulski Plesni studio Pirueta, a aplauz mnoštva na Portarati pokazao je da mlađe pulske generacije znaju uživati i nagraditi atraktivne plesne korake.

Tijekom dva dana izvedeno je više od 50 točki, uključujući i prezentaciju Zumbe u subotu prijepodne, kada se program nastavio koreografijama DND-a Fažana, studija Pirueta i DND-a Vodnjan. Prve je večeri manifestacije, u petak, bina na Portarati bila rezervirana za niže uzraste, plesne skupne koreografije i sola. Na bini su se tijekom gotova dva sata s više točaka predstavljale Plesna skupina Latinitas, DND Pula, KUD Tasa - Plesni studio Art Dance, Saltatrix, Infinity, Sence & Dance, Pirueta, AB original i Cool Step. (Z. STRAHINJA, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter