Na Portarati predstavljena povijest sajma knjige

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Ususret 20. izdanju Sa(n)jam knjige u Istri, koji će se održati od 4. do 14. prosinca 2014., na pulskoj portarati postavljeni su veliki šesterokutni paneli s čijih se ploha čita povijest pulskog festivala knjige i autora: njegovi najznačajniji trenuci, autori koji su ga posjetili i teme koje su se obrađivale. Panele je grafički oblikovao Mauricio Ferlin, a Miodrag Kalčić je autor tekstova.

Puljani se tako mogu prisjetiti dana i tema koji su obilježili Sajam u njegovom trajanju: Moć žene i književno stvaranje, Pisac kao putnik, Sajam iz nehata, Poezija je pitanje srca, Filozofija i znanost, Balkan bez mita i predrasuda, Literarni nomadi, Knjiga i film, Identitet drame - drama identiteta, Mediteran: Bijelo i Crno more, Druga obala / L’altra costa, Izlet u Rusiju, Socijalizam na klupi i Vojvodina - Regija u region.

Nova tema ovogodišnjeg Sajma, koja će tek ući u anale sajmske povijesti, obrađivat će "1914." i "strip". Posebno osmišljeni programi koji će se doticati tematskih odrednica održavat će se pod nazivima: Jučerašnji svijet, Puna je Pula, Café Herrenhof, "Mlada Bosna" u egzilu te Jučerašnji svijet u stripu. (S.Z.T.)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter