Na Portarati otvoren Europski tjedan kretanja

U sklopu manifestacije otvoren je sajam cvijeća na Giardinima (M. MIJOŠEK)
U sklopu manifestacije otvoren je sajam cvijeća na Giardinima (M. MIJOŠEK)

Na Portarati je danas službeno otvoren Europski tjedan kretanja koji će u našem gradu trajati sve do 22. rujna. Službenom otvaranju prisustvovali su, uz gradonačelnika Boris Miletića i gradskog pročelnika Giordana Škuflića, i predstavnici partnera manifestacije iz Policijske uprave istarske, Speleološke udruge Pula, HAK-a Auto kluba Pula - Rovinj, Ideje Istra, Obrta Chrissart i Medicinske škole. Kako je naveo Miletić, ova se manifestacija u našem gradu održava već jedanaesti put. 

- Veseli me što ćemo građanima ponuditi raznolike programe i što su aktivnosti planirane tako da u njima mogu sudjelovati svi, od onih najmanjih do građana treće životne dobi, naveo je Miletić te pohvalio mališane koji su na Portarati crtali na temu energetske učinkovitosti, ali i zahvalio svim partnerima koji sudjeluju u projektu.

- Idemo naprijed s razvijanjem programa, uz brojne partnere svake ćemo godine biti još bolji i kvalitetniji, rekao je Škuflić i dodao kako se nada da će vrijeme dopustiti da se većina zamišljenog program i realizira.

Inače, danas, prvog dana Europskog tjedna mobilnosti na Giardinima je otvoren sajam cvijeća koji će trajati sve do utorka, 20. rujna, a radno vrijeme je od 9 do 18 sati. Već jučer cvijeće se na veliko kupovalo, posebno takozvani "cvjetni vrtići" s jesenskim cvijećem po cijenama od 35 i 40 kuna. Maćuhice koštaju tri kune, ciklame oko 20, a krizanteme oko 30 kuna. U sklopu obilježavanja Dana zaštite ozonskog omotača osnovnoškolci su posjetili postaju za mjerenje kakvoće zraka na Fiželi, a od 10 do 18 sati organizirane su promotivne vožnje panoramskim busom Pula City tour. 

Sutra, ako to vrijeme dopusti, od 9 do 12 sati učenici Medicinske škole organizirat će na Narodnom trgu mjerenje krvnog tlaka, šećera u krvi i indeksa tjelesne mase, a od 10 do 17 sati Speleološka udruga Pula organizirat će spuštanje zip-lineom preko Kanjona. U nedjelju će u organizaciji KRUPP-a na Verudeli biti organizirano pješačenje u prirodi te Izlet na Korita. U ponedjeljak se nastavlja sajam cvijeća "Giardino", organizirani su edukativni posjeti školske djece Park šumi Šijana i Busoler, a od 16.30 do 19.30 organizira se biciklističko razgledavanje štinjanskih utvrda. Polazak je u 16.30 sa utvrde Punta Christo, a po završetku se planira druženje uz obrok.

Obilježavanju Europskog tjedna kretanja, ove godine priključilo se rekordnih 15-ak partnera što govori o značaju ove manifestacije. (B. PETROVIĆ)  

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter