Na Poreštini ukradeno pet bicikala

Bicikle treba ostavljati na mjestima pod nadzorom i uvijek zaključane (Arhiva)
Bicikle treba ostavljati na mjestima pod nadzorom i uvijek zaključane (Arhiva)

Pet bicikala ukradeno je dvojici slovenskih i jednom austrijskom državljaninu u noći s 28. na 29. travnja na području Poreča.

Dvije krađe su se dogodile na području dva porečka turistička naselja, gdje je u jednom slučaju nepoznati počinitelj 39-godišnjem slovenskom državljaninu ukrao tri bicikla vrijedna više tisuća kuna, dok je u drugom slučaju 38-godišnjem austrijskom državljaninu otuđen bicikl vrijedan također više tisuća kuna.

Treća krađa dogodila se u Ulici Lovor u Červar Portu gdje je 34-godišnjem slovenskom državljaninu iz dvorišta nestao bicikl vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Prema podacima PU istarske, 60 posto evidentiranog kriminaliteta na području Istre dogodi se u periodu od svibnja do rujna, tijekom turističke sezone. Od lipnja do kolovoza prošle godine na području Pule, Umaga, Poreča i Rovinja ukradeno je 175 bicikala i pričinjena je materijalna šteta od oko 1.179.660 kuna.

Da bi se smanjio broj krađa bicikala Policijska uprava istarska preporučuje građanima da fotografiraju svoj bicikl i zapišu tvornički broj ili broj okvira ili pak neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći.

Bicikl treba uvijek držati zaključan ili pod nadzorom, a u autokampovima bicikl treba ostaviti na predviđenom i osiguranom mjestu, odnosno u blizini recepcije gdje se uglavnom nalaze zaštitari ili drugi zaposlenici.

Pri odlasku na plažu bicikl treba ostaviti na mjestu gdje će biti pod nadzorom vlasnika, a na ulicama, bez obzira na to što se ostavlja nakratko bicikl treba zaključati ili ostaviti pod nadzorom poznate osobe. U dvorištima i stambenim zgradama treba ga držati zaključan po mogućnosti u garaži ili drugom zatvorenom prostoru, odnosno na mjestima koja nisu uočljiva s ulice i koja su noću osvijetljena. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter