Na porečki trg stiglo 267 Dalmatinaca

Najbrojnija grupa bila je iz vrtića "101 Dalmatinac" (Tanja KOCIJANČIĆ)
Najbrojnija grupa bila je iz vrtića "101 Dalmatinac" (Tanja KOCIJANČIĆ)

Cijeli se Poreč u subotu prijepodne na Trgu slobode veselio s gotovo tisuću maškara u 18 grupa na jubilarnom 20. Velikom malom karnevalu koji je organiziralo Društvo Naša djeca u suradnji s vrtićima i školama i uz pokroviteljstvo Grada Poreča. Bili su to jučer rekordni brojevi, jer je karneval okupio točno 561 dijete, 64 voditelja skupina i čak 315 roditelja koji su sudjelovali u izradi maski i bili dio maškaranih skupina. Najviše od svega važno je što su se mališani i njihovi roditelji, ali i brojna publika odlično zabavili.

Klaunica Ema i Vale

Rijeke maskiranih grupa sa svih su se strana slijevale na središnji gradski trg gdje ih je dočekala razdragana publika. Maškarice su se krijepile fritulama i sokovima, a  program je vodila klaunica Ema, kojoj se u drugom dijelu pridružio Vale. Bogati svijet dječjih likova predstavili su svi vrtići na jednom mjestu, a da mašta može svašta pokazali su pužići, oblaci, brojke i slova, zubići sa zubnom pastom i četkicom, voda, ovčice, suncokreti, padele i pribor za jelo, kiša i kišobrani, policija s autima i semaforima, zvijezde i vilenjaci, tipke klavira i veseli dalmatinci. Potonja grupa iz vrtića “101 Dalmatinac” bila je najmnogoljudnija – nije ih bilo 101 nego čak 267 – djece iz svih skupina, odgajatelja i roditelja. Sve su maskirane grupe nastupile sa svojim točkama uz glazbu, ples i pjesmu, što ni zubato sunce ni uporna bura nisu mogli spriječiti. Prije dolaska na trg, na mjestima okupljanja, mališane su dočekivali žongleri volonteri.

Dobre vibracije

Na početku programa sve je male i velike na trgu pozdravila dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović. Uz vrtićku i školsku djecu iz DND-ovih radionica, voditelje vrtićkih skupina i volontere DND-a, ove su im se godine pridružila i djeca iz vrtića iz Višnjana. Kao šlag na kraju predstavila se grupa mališana iz radionica DND-a s porukom: dijelimo osmijehe, a ne podsmijehe. Druženje je trajalo do podneva uz puno smijeha, muzike i dobrih vibracija. (Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter