Na Popolanu ih došle 2,5 tisuce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šesta edicija Popolane, rovinjske sportsko-rekreativne, humanitarne, zabavne i gastro manifestacije koja se ove godine provodila pod motom "Ukljuci se i ti", na središnjem je gradskom trgu okupila više od 2,5 tisuce sudionika.

Na Trgu maršala Tita brujalo je kao u košnici, a s obzirom da je ovog puta izostala centralna pozornica, radnja se odvijala na više manjih punktova, pa se tako našlo za svaciji ukus ponešto. Naime, Popolana je ove godine zamišljena kao dogadaj u kojem svatko može naci mjesto za sebe pa je slijedom toga i gradski trg puna tri dana disao kao veliki dnevni boravak svih gradana Rovinja i brojnih gostiju. Živo je bilo i na kopnu i na moru.

Subotnji je program poceo dvama "morskim" dogadajima - prvenstvom u podvodnom ribolovu i natjecanjem u sportskom ribolovu. Tijekom citavog dana na trgu su se izmjenjivali razni dogadaji od starta nordijskog hodanja, nastupa djece rovinjskih vrtica, mažoretkinja, starta biciklijade, turnira u elektricnom pikadu, pa sve do sportsko- rekreativnog programa namijenjenog mladim sportskim kategorijama, a koja su ukljucivala nastupe tenisaca, košarkaša, rukometaša te atraktivne demonstracije karatista i teakwondoista. Takoder, svoj obol uspješnosti manifestacije dao je i šahovski turnir, nastupi ritmicko-plesnih.





U nedjelju je startao polumaraton te natjecanje u rekreativnom trcanju na pet kilometara, u koje se ukljucilo nešto manje od tristotinjak trkaca. Uslijedio je nastup Rovinjskih mažoretkinja, koje su na ovaj nacin obilježile 15. rodendan a potom i gastro dogadaj - prezentacija i degustacija jela od svježe pripremljene ribe.

U prva dva dana Popolane, od prodaje majica prikupljeno je oko 18 tisuca kuna koje ce biti usmjerene za rad Udruge osoba s invaliditetom Rovinj. Trodnevna manifestacija održana je pod okriljem i u organizaciji Saveza sportova grada Rovinja a glavni su joj pokrovitelji bili Grad, Turisticka zajednica i Maistra. (N. ORLOVIC RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter