Na popisu najdoktora 15 istarskih liječnika

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Na popisu najboljih liječnika i stomatologa u Hrvatskoj, prema komentarima pacijenata na stranici www.najdoktor.com, ove se godine našlo čak 15 doktora iz Istre. Petoro među njima ovu je laskavu titulu ponijelo i lani: ginekolozi Lina Štefanić, koja vodi privatnu ordinaciju u Poreču, Margareta Ličinić-Modrušan iz pulskog Doma zdravlja i Tomislav Perkov iz pulske Opće bolnice; zatim pedijatrica Tatjana Ravnić-Bunčić koja ima privatnu ordinaciju u Puli, te urolog Predrag Mamontov, voditelj Odjela urologije u pulskoj bolnici.

Oni su ove godine potvrdili svoj status omiljenih među pacijentima, a pridružili su im se ginekolog Dragan Belci, pročelnik Službe za ginekologiju Opće bolnice u Puli, te mladi neurokirurg Bojan Milanov, rodom iz Mostara, koji je u pulsku bolnicu došao sa specijalizacije na zagrebačkom Rebru. Iz pulske bolnice je i Mirna Milevoj-Ražem, voditeljica Odjela za pedijatriju, a među najdoktorima još su i pedijatrica Sonja Vidulin, koja u Puli vodi privatnu ordinaciju, te mladi ortoped doc. dr. sc. Ivan Rakovac, koji je u Polikliniku Osteon u Funtani došao iz poznate lovranske bolnice.

Među obiteljskim liječnicima u Istri izdvojile su se Zvjezdana Ćatović i Magda Martinčević-Diminić, koje imaju privatne ordinacije u Puli. Omiljeni je istarski stomatolog, ako je suditi po ovom izboru, Ivo Povrzanović iz porečkog Doma zdravlja. Ovo je treća godina kako portal najdoktor.com objavljuje popis najboljih, sačinjen prema komentarima pacijenata koji su, vele oni, "sve brojniji pa se danas iz njih može iščitati poprilično realna slika doktora i doktorica u Hrvatskoj". Pri izboru kriteriji su bili ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara te njihova kvaliteta.

"Neargumentirani komentari se nisu uzimali u obzir, kao ni komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje, jer u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata", kažu voditelji portala, uz čestitke najdoktorima i korisnicima portala, "čiji je trud rezultirao ovim popisom". (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter