Na pomolu žestoka sezona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako se po otvorenju sezona poznaje, zima u režiji Monteparadiso kolektiva, koji je koncertnu sezonu otvorio proteklog vikenda, bit ce žestoka.

U petak su, nakon nekoliko godina izbivanja s pulskih pozornica, pred dobro raspoloženom i brojnom publikom nastupili Deafness by noise, samoborski hardcore bend, itekako poznat tuzemnoj i inozemnoj publici. Kao jednima od miljenika pulske publike nije im dugo trebalo da energicnim i dojmljivim nastupom okupljene potaknu na pogo.

Koncert su poceli s novim, autorskim pjesmama kojima promoviraju najnoviji album "Aim to please" da bi nastup završili obradama HC klasika bendova poput GBH, Bad Brainsa i drugih. Kao predgrupa nastupio je labinski HC metal bend Breech Deenover. Prvo ovosezonsko klupsko druženje u Podzemlju potrajalo je do ranojutarnjih sati.

Vec sljedeceg dana, u subotu, na bini kluba ponovno su se našla dva benda. Ovog puta talijanski melodicni punk rockeri Devasted ciji izricaj daje naslutiti uzore poput NoFx-a, Rancida. Publiku je ipak više zanimao koncertni debi predgrupe Rabia e Disperazione, koju su pak, simpaticno, podržali brojni vršnjaci i supkulturni istomišljenici.

Rijec je o ovdašnjim mladim nadama koje su ocito gradivo dobro utvrdile uz glazbu pulskih HC veterana. Ova HC crust premijera, ukratko, bila je vrlo dobra, brza i žestoka. Subota je takoder bila dobro posjecena, iako se dalo primijetiti da je produženi vikend uzeo danak. (M. B.)


Podijeli: Facebook Twiter