Na Poljudu Hardwell, Armin Van Buuren, David Guetta

David Guetta (Arhiva
David Guetta (Arhiva

Split će i ove godine, po drugi put, biti nezaobilazna destinacija elektronske glazbe, od 11. do 13. srpnja kada će se održavati megafestival Ultra Europe čiji su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu najavili nastupe nekih od najboljih i najpopularnijih izvođača elektronske glazbe u svijetu, kao i mogući dolazaka više od 100 tisuća turista poklonika te glazbe iz oko sto zemalja svijeta.

Među izvođačima kao prve "headlinere" festivala Ultra Europe izdvojili su 12 svjetskih glazbenih zvijezda koje predvode Hardwell (najbolji DJ svijeta po izboru uglednog časopisa DJ Mag) i Armin Van Buuren (na drugom mjestu u istom izboru) te David Guetta (koji je već nastupao prije nekoliko godina u Splitu), Tiësto, Afrojack i Carl Cox, svi redom već poznati hrvatskoj i široj "elektronskoj" publici.

Njima će se pridružiti i Blasterjaxx, Fedde Le Grand, Laidback Luke, Martin Garrix, Nicky Romero te W&W.

I ove će se godine taj festival održati na stadionu Poljud s još boljom produkcijom i svjetlosnom kulisom nego lani, a novost ove godine je dodatni festivalski dan, zbog kojeg organizatori očekuju 30 posto posjetitelja više nego prošle godine.

Prošlogodišnje prvo izdanje tog festivala, po riječima direktora hrvatske tvrtke suorganizatora Adria MM Produkcija Joe Bašića, nadmašilo je i najoptimističnija očekivanja pa je tako festival uvršten u top 10 glazbenih festivala u Europi, a očekuju da će ove godine Ultra Europe biti uvršten i u top 10 destinacijskih glazbenih festivala u svijetu.

Podršku festivalu dali su Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter