Na pocetku slikarske avanture

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U selu Konti, na hrvatsko-slovenskoj granici, u galeriji Sibylla slikara Srecka Sabljaka proteklog vikenda otvorena je prva veca izložba mladih autora - Sabljakovog sina Svena te buzetskih umjetnica Eveline i Džane Ferzan. U rustikalnom ambijentu privatne galerije mladi autori predstavili su se fotografijama i motivima krajolika.

- Prva samostalna izložba troje mladih autora nosi u sebi prvenstveno ljubav i potrebu za stvaranjem. Iako amaterski, radovi otkrivaju stanovitu nadarenost i priklon likovnom djelu kao mediju. Ono što fascinira jest hrabrost da se gotovo na samom pocetku slikarske avanture odluce na samostalnu izložbu. Borba koja slijedi i put k spoznavanju novih znanja i vještina još je poprilicno dug i naporan, istaknuo je Srecko Sabljak.

Pred Džanom i Evelinom, rekao je, nalazi se odluka što i kako slikati a da se pritom ne izgubi vlastiti identitet, što nikako nije lako i ne dolazi preko noci. Fotografije kojima se predstavlja Sven zahtijevaju i tehnicku vještinu vladanja fotoaparatom kao medijem.


Podijeli: Facebook Twiter