Na Plesu narcisa u Rovinju prikupljeno 5.700 kuna

Najmlađe članice zumba kluba "Le*iras" otvorile se Ples narcisa
Najmlađe članice zumba kluba "Le*iras" otvorile se Ples narcisa

Drugu godinu za redom, u Multimedijalnom centru Rovinja proteklog je vikenda održan Ples narcisa. Riječ je manifestaciji koju organiziraju članice Udruge "ŽenaDona" a koju sačinjavaju žene oboljele i liječene od karcinoma dojke, njihovi prijatelji i rodbina. Bila je to prigoda da predsjednica Udruge Ingrid Bernardis Matijašec podsjeti sve prisutne i na bivšu inicijatoricu prvog Plesa narcisa, Silvanu Kos koja je na žalost izgubila bitku s ovom zloćudnom bolesti ali i da ukaže na potrebu kako je važno, bez obzira na sve okolnosti uživati u svakom danu i trenutku života.

Inače, Ples narcisa i ove je godine, što od ulaznica što od dobrovoljnih priloga prikupio 5.700 kuna, od koji je jedan dio namijenjen pulskoj izolacijskoj sobi, dok će drugi dio biti utrošen za rad same udruge.

Od Ingrid Bernardis Matijašec doznajemo da Udruga "ŽeneDonna" okuplja jedanaest žena koje su se hrabro, javno i dostojanstveno uhvatile u koštac s bolesti iako, prema neslužbenim podacima, na području Rovinjštine čak četiristotinjak žena boluje od karcinoma dojke. Po njenom mišljenju, razlog ovako malog broja članica leži u samoj stigmatizaciji oboljelih i činjenici da se oboljele srame javno priznati od čega boluju i to zbog mogućih predrasuda okoline.

Inače, valja istaknuti da je Udruga osnovana prije dvije godine, i da joj je uz socijalni i humanitarni karakter najvažniji cilj pomoć, potpora i podrška oboljelima. Od prošlogodišnjih donacija prikupljenih na prvom Plesu narcisa kupljen je aparat i krevet za limfnu drenažu koji je darovan rovinjskoj Bolnici "dr. Martin Horvat".

Plesnu večer otvorile su najmlađe članice zumba kluba "Le*iras", koje su svojim plesnim bravurijama i simpatičnim koreografijama ponukale goste da im se pridruže i zajedno s njima zauzmu plesni podiji. Uz bogatu lutriju, za dobar štimung i glazbu do kasnih sati pobrinula se grupa Highlanders. (Napisala i snimila N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter