Na plaži pronaden topovski projektil

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Staroj Barbarigi kod mola u šljunku u nedjelju je pronaden topovski projektil, izvijestila je PU istarska koja je dojavu dobila oko 17.40 sati.

Topovski su projektil odmah uklonili djelatnici protueksplozijske zaštite PU istarske koji ce ga i uništiti, rekla je službenica za odnose s javnošcu PU istarske Nataša Rogic Jukopila.

Na mjestu pronalaska, udaljenom svega 50-ak metara od mola u Staroj Barbarigi, vidljivo je da se projektil nalazio na samoj površini, svega dva metra od mora i metar od staze kojom prolaze šetaci.

Projektil su pronašla dvojica šetaca te su nazvali policiju. Od ribara koji je projektil vidio odmah nakon pronalaska doznajemo da oni nisu nikakva novost na tom podrucju, no za razliku od dosadašnjiš, koji su pronadeni u moru, ovaj je pronaden na plaži.

Kazao nam je da je skupljanje projektila u podmorju pored mola zapocela još Jugoslavenska ratna mornarica, a nastavila hrvatska policija, a vjeruje da ih još ima.

- Decki su pronašli projektil, a buduci da sam se nalazio u blizini upitali su me radi li se doista o eksplozivnom sredstvu. Kazao sam im da predmet nipošto ne diraju, vec da odmah treba nazvati policiju, što su i ucinili.

Treba naglasiti da onuda prolazi puno šetaca i onih koji skupljaju školjke i kamene oblutke te bi možda policija trebala procešljati podrucje da netko ne nastrada. Ovaj projektil je bio tek djelomicno prekriven kamenjem, što je vrlo opasno, kazao nam je ribar.


Podijeli: Facebook Twiter