Na planini se lakše diše

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Temperatura koja je daleko ugodnija od pulskih 35 i više stupnjeva od kojih su pobjegli, ono što je obradovalo pulsku nogometnu ekspediciju na pocetku dvotjednih priprema u Sloveniji. U utorak ujutro nogometaši Istre 1961 odradili su prvi trening na Rogli.

- Trenirali su svi osim Alena Pamica koji ce još dan, dva raditi odvojeno. No, može trcati bez problema i to je veliki plus, referirao je trener Igor Pamic.

Pulski je prvoligaš prije dolaska na Roglu stao u Novoj Gorici i odigrao cetvrtu prijateljsku utakmicu u ovim pripremama. Upisana je uvjerljiva 4:1 pobjeda nad tamošnjim prvoligašem.

- Nastupili smo bez nekolicine glavnih igraca, Alena, Križmana, Bellea i Andelkovica. Buduci da su igraci na travnjak istrcali direktno iz autobusa, da se igralo na 35 stupnjeva i da sam miksao sastav, prikazali smo odlicnu partiju, Paminjovo je videnje slovenske premijere.

Prvu priliku za ispravljanje nedostataka imat ce zeleno-žuti vec u srijedu. U Zrecu ce u 18.30 sati igrati prijateljsku utakmicu protiv ukrajinskog prvoligaša Volin Lutska. I u toj ce utakmici Pamic koristiti sve igrace koji mu budu na raspolaganju. U uvjetima kakvi su ih docekali na Rogli svaki se napor ipak cini manje teškim nego na pulskoj sparini.

No, trener Pamic i njegovi suradnici morali su po dolasku na Roglu riješiti još dva zadatka. Prvi se odnosio na pronalaženje suparnika za utakmicu 10. srpnja, a drugi za generalku.

- Nismo još sve definirali, ali na najboljem smo putu da 10. srpnja odigramo protiv jedne slovenske agencije. Drugi se problem pojavio oko susreta koji nam je trebao biti generalka, utakmica s moskovskim Lokomotivom. Mi smo na njihovo traženje da igramo 13. srpnja popodne prilagodili i naš boravak u Sloveniji. Medutim, oni sad žele da igramo dan ranije u jutarnjim satima, a to nama nikako ne odgovara. To je sad problem koji moramo nekako riješiti ili cemo morati pronaci novog suparnika za posljednju utakmicu u Sloveniji - dodao je Pamic. (Roberto CAR)

Ljubovic vracen s granice, Belle ipak stiže u srijedu

Brojka od 27 igraca Istre 1961 koji su u ponedjeljak stigli u Sloveniju trebala bi u srijedu biti brojnija za još dvojicu, Denisa Ljubovica i Henrija Bellea. Zanimljivo je da je rijecki stoper bio u autobusu koji je iz Pule krenuo put Slovenije, ali u Sloveniju nije ušao.

- Ljubovic je vracen s granice jer su mu istekli osobni dokumenti. To je u meduvremenu riješeno pa ce on danas doci na Roglu, a s njime bi trebao doci i Belle. Za njega smo riješili vizu tako da sad više nema zapreka da se prikljuci suigracima na treninzima - rekao je Igor Pamic.


Podijeli: Facebook Twiter