Na pješackom pomeo dvojac na biciklu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci koja se u utorak oko 15.15 sati dogodila na takozvanom južnom bulevaru, odnosno u ulici Veruda u Puli lakše su ozlijedena trojica Puljana, odnosno dvojica 17-godišnjaka i vozac Opel Corse D. G. (24).

Prema informacijama iz OKC-a PU istarske 17-godišnjaci su se zajedno vozili na jednom biciklu, odnosno dok je jedan upravljao drugi je sjedio na volanu. Na obilježenom pješackom prijelazu biciklist nije propustio sva vozila s prednošcu prolaska, ali jedan se automobil zaustavio i propustio bicikl, no drugi automobil, Opel Corsa registracijskih oznaka PU 910 GR kojim je upravljao D. G., zbog brzine se na vrijeme nije uspio zaustaviti i udario je u bicikl.



Vozac bicikla i njegov vršnjak od siline udara odbaceni su najprije na vjetrobransko staklo, a potom su pali na kolnik i lakše se ozlijedili. Obojica 17-godišnjaka su nakon sudara bila pri svijesti, a prvu pomoc pružio im je i jedan prolaznik. Grupa njihovih prijatelja, koje smo zatekli na mjestu nesrece, bila je u velikom šoku, a neki su i zaplakali jer su vidjeli što se dogodilo njihovim vršnjacima.

Iako se na koncu uspostavilo da su posrijedi lakše ozlijede prizor na mjestu nesrece bio je stravican. Vjetrobransko staklo, kao i dio krova Opel Corse od siline udara bili su smrskani, na kolniku je osim porazbacanih dijelova automobila bilo i krvi, kao i izvan kolnika gdje je jedan od 17-godišnjaka cekao hitnu medicinsku pomoc.



Za vrijeme policijskog ocevida cesta je od skretanja prema stadionu Veruda do raskrižja s pulskom obilaznicom bila zatvorena za sav promet.

Za izazivanje prometne nesrece bit ce prijavljeni i vozac bicikla i vozac Opela D. G.. Naime, vozeci bicikl preko pješackog prijelaza biciklist je trebao propustiti sva vozila s prednošcu prolaska, a vozac Opela D. G. se pak nije kretao propisanom brzinom da bi se sigurno i na vrijeme mogao zaustaviti. Osim toga Opelu je i istekla prometna dozvola, odnosno nije bio registriran.


Podijeli: Facebook Twiter