Na Pazinštini grah, bicikli i sportski turniri

(M. RIMANIĆ)
(M. RIMANIĆ)

Proslava 1. maja počela je tradicionalnom budnicom Limene glazbe Pazina. Oni koji neradno jutro nisu odlučili provesti lješkareći u krevetu, pošli su u nedaleke Trošte, nadomak "središtu Istre", gdje su mogli sudjelovati ili uživati u boćanju, briškuli, trešeti i mori, a poslijepodne i u biciklijadi.

Jedna od dugovječnijih proslava Međunarodnog praznika rada u središnjoj Istri je ona u Motovunu, koja je počela turnirima u malom nogometu i boćama. Prije početka Motovun off roada, vožnje terenskih automobila, za sve sudionike i posjetitelje pripremljeno je 450 tanjura graha. Prije podne održana je turistička vožnja terenskih automobila bespućima Motovunštine, a poslijepodne na poligonu na Kanalu gledatelji su mogli uživati u brzinskim vratolomijama posada terenaca iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Ove je godine u organizaciji TZ-a Motovuna i Sportsko-rekreacijskog kluba Alba iz Labina održana prva urbana orijentacijska utrka "Veli Jože". Bilo je to obiteljsko pješačenje sa startom i ciljem na Kanalu, a sudjelovalo je 13 ekipa. Ekipe su se prijavljivale po imenu osmišljenom na temu "Motovun", a trebale su biti sastavljene od najmanje dva člana, od kojih je jedan trebao biti mlađi od 14 godina.

Njihov je zadatak je bio pronalaženje određenih točaka u gradu i na Parenzani, pa su se kontrolne točke nalazile i u tunelu Parenzane podno Motovuna. Najbrži su u tomu bili "Motovunski tragači" koji su zadatak obavili za sat i pet minuta, drugo mjesto osvojili su "Terenci 4x4", a treće "Propeleri". Njima su uz pehare, kao i svim sudionicima, pripale vrijedne nagrade sponzora.

U nekadašnjoj pazinskoj vojarni, danas Društvenom centru "Veli Jože", Grad Pazin i Moto club "Indians Croatia" po četvrti su put zajedno organizirali Prvomajsku feštu. Druženje je počelo animacijom uz štafetne igre i radionice za djecu, a na igralištima je škola košarke organizirala košarki turnir. Za ručak su bikeri "Indians Croatia" podijelili oko 700 obroka graha koliko ih je Grad naručio. Za dobro raspoloženje prvomajske proslave u Pazinu pobrinuo se Riballta band. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter