Na Parkfestu je sve po mom

Yaya - Jinx (J. PREKALJ)
Yaya - Jinx (J. PREKALJ)

Dobra glazba za razne glazbene ukuse u dobrom ambijentu starogradske jezgre provjereni je recept Parkfesta, kojeg se organizator, Udruga za stare i mlade Novigrad, već osmu godinu drži i pomalo ga usavršava.

Sinoćnju je prvu večer u Parku novigradske biskupije, tik uz more, zaraznim ska-rockom otvorio pulski Tutan Khamon Space Machine. Publika se sramežljivo okupljala dok su u središnjem dijelu večeri dominirali prepoznatljivi ženski vokali i pojavnosti. Najprije je za mikrofon stala Barbara Munjas, bivša pjevačica Gustafa, sa svojim Barbarima - mladim talentiranim snagama istarske glazbene scene. Energično su predstavili pjesme sa svog prvog albuma i privukli pažnju i pozitivne komentare.

Većina prisutnih je u Novigrad došla da bi uživala u prvom ovdašnjem nastupu popularne zagrebačke grupe Jinx. Pokazali su to pjevajući s Jadrankom Ivaniš Yayom niz hitova, među kojima je s posebnim entuzijazmom dočekana "Tamo gdje je sve po mom", a mnogi su se uz glazbu i pokrenuli.

Večer je zatvorio talijanski Funkay, deseteročlani zaista dostojan tribute band popularnih Jamiroquai. Specifičnost ovih glazbenika je da najveće hitove svojih miljenika izvode uživo, bez semplova.

Subota je rezervirana za rock veselicu s porečkom Kulturom, vinkovačkim Majkama, talijanskoim trijom Black Mamba Rock Explosion i riječkom stoner rock četvorkom One Possible Option. (K. FLEGAR, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter