Na Parkfestu Davorin i Bogovići, Edo Maajka, Detour,...


Zadnjeg vikenda u lipnju (27.6.) u Novigradu će se održati glazbeni festival 10. Parkfest Novigrad, koji se već godinama održava u tom terminu. Organizatori iz Udruge za stare i mlade Dajla-Novigrad najavljuju mnoštvo događanja koja će popratiti ovo deseto jubilarno izdanje, otkrivajući kako kruna Parkfesta neće biti isključivo nastupi poznatih bendova na glavnoj pozornici, jer pripremaju niz sadržaja koji počinju već u 12 sati.

-Moramo naglasiti da festival toliko živi zahvaljujući velikom trudu sugrađana koji svoje veliko znanje o glazbi, zvuku, umjetnosti pa čak i elektrici, svake godine doslovno daruju gradu. I trud se uvijek isplati zadovoljstvom posjetitelja. Ne slavimo samo jedan park, slavimo čak osam krasnih, živopisnih gradskih parkova. Pripremili smo uistinu interaktivne doživljaje za sve posjetitelje festivala-od dječjih radionica, do umjetničkih instalacija, najavio je Denis Makin. Već u podne, u jednom od parkova svaki korak bit će popraćen zvukom, dok će u drugom pak posjetitelji osluškivati zvukove iz prirode koji nikada nisu čuti u Novigradu. U trećem parku moći će doživjeti nemogući karaoke.

Organizatori su mislili i na najmlađe, koji će imati priliku upoznati zanimljive nove instrumente, slikati o zvuku, ali i izrađivati instrumente. Također, u jednom od parkova izložit će se fotografije festivala koje su "ulovile" najbolje trenutke proteklih godina, uz video i audio projekcije. Uz to, na Parkfestu će se nuditi posebno vino domaćih nagrađivanih vinara: bijelo Acustic White i crno Electric Red. Također, puhački sastav u jutarnjim satima animirati će publiku svirkom u turističkom vlakiću u redovnoj liniji vožnje. Zasigurno najveća poslastica biti će besplatni koncerti, a nastupaju Davorin i Bogovići, Edo Maajka, Detour, Vervet iz Novigrada i Veja iz Pazina. Svi zainteresirani informacije o festivalu mogu pratiti i na društvenim mrežama Facebook/Parkfest Club Novigrad. (D. B. P. )


Podijeli: Facebook Twiter