Na Outlooku zaplijenjeno više od pola kilograma droge

Mile Orešković, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske (Manuel ANGELINI)
Mile Orešković, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske (Manuel ANGELINI)

Tijekom održavanja glazbenog festivala Outlook u Štinjanu od 28. kolovoza do 2. rujna policija je od 122 osobe zaplijenila 330 grama marihuane, 103 grama hašiša, 289 komada tableta ecstasy, 51 komad LSD-a, 33,6 grama amfetamina/metamfetamina, 25,15 grama ketamina, 12,8 mefedrona i 0,7 grama kokaina. Zapljene su ostvarene kod 15 hrvatskih državljana, a ostalo kod stranaca. Među njima prednjače državljani Velike Britanije.

Od 122 osobe, 115 ih je prekršajno prijavljeno jer su posjedovale opojna sredstva za vlastitu uporabu, dok su protiv sedam osoba podnesene kaznene prijave jer su imale određenu količinu droge koju su namjeravale preprodati ili su ih policajci zatekli u samom činu prodaje droge. Oni su tako počinili kazneno djelo te je njih šestero privedeno u pritvorsku jedinicu PU istarske, a potom je daljnji postupak nad njima preuzelo državno odvjetništvo.

Od sedmero: troje Britanaca, troje hrvatskih državljana i državljanin Švicarske, oduzeto je 139,9 grama marihuane, 33,8 grama hašiša, 259 komada tableta ecstasy, 29 komada LSD-a, 6,9 grama amfetamina i 16,35 grama ketamina te 28.400 kuna i 270 eura. Hrvatski državljani protiv kojih je podnesena kaznena prijava nisu s područja Istre, dok je većina hrvatskih državljana protiv kojih se podnosi prekršajna prijava zbog posjedovanja droge za vlastitu uporabu s područja Pule.

- Policijska uprava istarska i pulska policijska postaja angažirale su maksimalne resurse na festivalu sve vrijeme njegova održavanja. Smatramo da smo bili na visini zadatka, rekao je Mile Orešković, voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske. Rekao je da ogromna većina posjetitelja festivala nije došla da bi konzumirala ili preprodavala drogu te da su službenici obavili kontrole nad mnogo više osoba negoli ih je prekršajno ili kazneno prijavljeno. Orešković je rekao da je policija bila prisutna i na susretu bikera, ali da tamo nije zaplijenila opojna sredstva. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter