Na Outlooku pedeset party brodova

Četiri dana glazbe i na moru
Četiri dana glazbe i na moru

Britansko-hrvatski organizatori Outlook festivala, koji će se održati od 1. do 4. rujna na i uokolo štinjanske tvrđave Punta Christo, objavili su jučer izvođače i raspored 50-ak festivalskih party brodova kojima će u pulskom priobalju 'kormilariti' neke od najvećih izdavačkih kuća, kolektiva i muzičkih medija.

Prvi brod isplovljava 1. rujna

Prvog festivalskog dana u četvrtak 1. rujna iz štinjanske luke isplovit će brod slavne izdavačke kuće Metalheadz, kojim će upravljati Goldie, Dom and Roland i Detboi. Ljubitelji reggaea i dancehalla tražit će kartu za brod na kojem će svirati Gentleman’s Dub Club, Earl Gateshead, Taiwan MC, Dreadsquad i Gardna, a oni koji više vole drum’n’bass plovit će s DJ-ima Doc Scottom, ANT TC1-em i Safireom. Istog dana popodne isplovit će brod na kojima će glavnu riječ voditi Congo Natty zajedno s Lady Chann i Mungosom; na drugom će biti Iration Steppas, OBF-om, Charlie P, a na trećem Youngsta, Hodge, Kahn & Neek. Tu je brod Detonate izdavačke kuće s njihovim najvećim imenima - Alixom Perezom, Commixom i Transit Mafiom.

U petak će odjekivati bass, drum’n’bass i hip-hop ritmovi - brod 'For The Love Of Garage' okupit će se najveće zvijezde garage glazbe - Artfula Dodgera, Mighty Mo, El-B i Moony. Jedan od headlinera festivala, Roni Size, isplovit će na svom brodu na kojem će predstaviti projekt Full Cycle s Dynamite MC i Krustom. Bristolski underground bass zvuk predstavit će Bandulu s posadom koju čine hi5, Ghost, Boofy, Commodo i mnogi drugi. Ljubitelji trapa uživat će na 'All Trap Music brodu' s Huccijem, Lex Lugerom i Ganzom. U suton će isploviti 'Just Jam brod' sa zlatnim imenima poput Barelyja Legala, Zeda Biasa i DJ Spinna, a tu je i brod s Lenzmanom.

U subotu plove brod na kojem su Marcus Intalex, LSB i Calibre, a na d rugom Prince Fatty, Horseman i Shenice, Dreadsquad i Gardna. Tražen će biti brod na kojem će svirati Kode9, DJ Taye, Scratcha DVA i Ikonika, kao i brod na kojem će Dispatch Records proslaviti 15 godina sa Skeptikalom, DLR-om i Survivalom. A brodu izdavačke kuće 20/20 na čelu s Ivy Lab specijalni gosti bit će Noisia i Alix Perez.

Glazbene posade

Na brodovima u nedjelju posadu jednog broda predvodit će Etherwood, Keeno, Anile i Blu Mar Ten, a na drugom Hatcha i njegova posada Zed Bias, Abstract Sonance, Crazy D i Killa P. Najveći drum’n’bass igrači High Contrast, London Elektricity, SPY, Metric, Reso i Krakota plovit će pod Hospital Records zastavom. Legende soundsystem kulture Channel One ugostit će Mad Professora i Earla Gatesheada na brodu koji isplovljava u subotu popodne. Kao posljednji na rasporedu isplovit će brod s kapetanima Dub Phizix i Strategyom te Novelistom kao gostom te brod čijim će glazbenim kormilom upravljati Kahn, Neek i Hodge.

Outlook počinje koncertom u srijedu 31. kolovoza u pulskoj Areni, na kojem će nastupit Damian Marley, najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya.

(Z. ANGELESKI)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter