Na Outlook dolaze Busta Rhymes, Barrington Levy...

 Dolazi poznati njujorški reper i glumac Busta Rhymes
Dolazi poznati njujorški reper i glumac Busta Rhymes

Poznati američki reper Busta Rhymes, reggae zvijezda s Jamajke Barrington Levy, američki hip-hop izvođač DJ Premier i strastveni portugalski elektronski bend Buraka Som Sistema s fuzijom techna i afričkih ritmova udarni su izvođači Outlook festivala koji će se ove godine, uz koncert otvaranja u pulskoj Areni, održati od 3. do 7. rujna u štinjanskoj uvali i na tvrđavi Punta Christo.

Spomenuti autori prvi put dolaze u Pulu, a iako su već nastupali na Outlooku, ove godine ponovno dolaze velika glazbena imena Horace Andy, Jah Shak, Andy C, Moodymann, Goldie, David Rodigan, Digital Mystikz.

Britansko-hrvatski organizatori Outlook festivala, najvećeg europskog festivala bass glazbe i sound system kulture, danas su popodne na svojim stranicama objavili prvi popis izvođača od 130 imena, a uskoro će objaviti više od 300 izvođača, tako da lista izvođača, a time i još pokojeg headlinera, nije zgotovljena.

Ovo će biti sedmo izdanje Outlooka, a peto jubilarno u Puli. Prva dva održali su se u Petrčanima i na Zrću.

- Tko je mislio da ne može bolje, neka vidi. Već u prvim minutama od objave ove skupine izvođača uslijedile su odlične reakcije i hvalospjevi posjetitelja, s posebnim naglaskom i oduševljenjem zbog dolaska u Pulu Buste Rhymesa i nastupa Chronixxxa, kaže organizator Vedran Meniga.

- Antologijsko ime je Buraka Som Sistema. Oni također prvi put dolaze na Outlook. Mislim da će njima okruženje Outlooka stilski više odgovarati nego ono InMusic festivala u Zagrebu, gdje su nastupili prije dvije godine, veli Meniga.

Dimensions se održava prvi put prije Outlooka

Ove će se godine, prvi put, Dimensions festival održati prije starijeg festivalskog brata Outlooka, od 27. do 31. kolovoza, da bi Outlook počeo četiri dana kasnije. Koncem prošle godine objavljena su prva imena Dimensions festivala 2014. - Caribou live, Jon Hopkins live, Gilles Peterson, Mala live, Vakula, Om Unit, Vatican Shadow, Ebo Taylor i John Wizard. (Z. ANGELESKI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter