Na otvaranju Zapadne obale fotograf pao u more

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na svečanosti otvaranja Zapadne obale u Splitu fotograf Vedran Šegvić iz Splita pao je u more i nakon drame koja je trajala nekoliko minuta izvukao ga je bivši predsjednik splitske Hvidre Kristijan Petric.

Šegvića, koji je pao u uzani prostor između rive i pontona na kojem je bila postavljena svečana pozornica, posjetitelji i nazočni novinari su nekoliko minuta pokušavali izvući iz mora. Dodavali su mu i konope da se drži za njih, ali u tome nisu uspjeli jer se radilo o uskom, tijesnom prostoru te je prijetila opasnost da potone. No, tada se bivši predsjednik splitske Hvidre Kristijan Petric spustio u more i u tom uzanom prostoru uhvatio Šegvića i držao ga da se ne utopi. Petric ga je zatim digao, a prisutni na rivi uspjeli su ga izvući iz vode.

Drama koja je trajala nekoliko minuta zasjenila je ceremoniju otvaranja Zapadne obale, a na mjesto događaja odmah je došao i gradonačelnik Željko Kerum.

Nakon što je izvučen iz vode, splitski fotograf Šegvić kazao je da se dobro osjeća i da nema ozljeda.

- Želio sam slikati gradonačelnika Keruma te sam se u gužvi pomicao unazad i pritom pao u more. Tražit ću od gradonačelnika Keruma da mi kupi novi fotoaparat koji sam smočio, kazao je šaljivim tonom Šegvić okupljenim novinarima.

Iako je u prvim trenucima nakon što je izvučen iz vode bio malo uzbuđen, fotograf Vedran Šegvić je već nakon nekoliko minuta, sav mokar, nastavio svoj posao. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter