Na odmoru se cesto svadamo oko novca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Godišnji odmor bi nam trebao smanjiti stres, no nije rijetkost da se s odmora vratimo još umorniji nego što smo bili. Razlog? Novac.

Na top ljestvici stvari koje na odmoru izazivaju nesuglasice, tenzije i svade vode novac, turisticko razgledavanje i hrana. Rezultati su to nedavnog istraživanja americke kompanije TNS koje je narucio lanac hotela Marriott.

Oko 26 posto ispitanika tvrdi da se na godišnjem odmoru prepiru koliko ce novca potrošiti, 22 posto parova ne može postici dogovor kako ce provesti vrijeme na putovanju, a za devet posto uzrok je svada odabir restorana i hrane.

Tri cetvrtine ispitanika kažu da ce im ovogodišnji odmor biti od vitalnog znacaja za njihovo mentalno zdravlje: 44 posto ih racuna kako ce se na odmoru riješiti stresa, 37 posto ih se nada da ce im putovanje podici raspoloženje, a osam posto vjeruje da ce odmor pomoci da se njihov odnos popravi.

No unatoc odlucnosti da se odmore, cak 64 posto žena i 41 posto muškaraca osjeca se krivim što troše novac dok su na odmoru.

Nadalje, putovanje s djecom takoder utjece na dodatni stres. Roditelji, otkriva anketa, cesto nervozno reagiraju na svoju djecu.

Kako se, dakle, ne umoriti na odmoru? Priuštite si spavanje; ništa tako dobro ne regenerira dušu i tijelo nakon svade kao dobar san.


Podijeli: Facebook Twiter