Na obavijesnom razgovoru trojica SDSS-ovaca i 2 člana Mosta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trojica dužnosnika SDSS-a Vojislav Stanimirović, Milorad Pupovac i Mile Horvat, kao i dvojica članova Mosta, glasnogovornik Nikola Grmoja i gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić, razgovarali su u srijedu poslijepodne s policijskim istražiteljima vezano uz USKOK-ovu istragu o navodnim prijetnjama, pritiscima i trgovini mandatima u pokušaju da se sastavi saborska većina i nova Vlada.

- Bio sam, dao sam izjavu i potpisao da ne mogu za medije komentirati sadržaj, rekao je Grmoja Hini, dodavši kako se u tih par slučajeva očito radi o trgovini saborskim mandatima.

Nije želio odgovoriti na koje slučajeve trgovine madatima misli. Grmoja je rekao da je na obavijesnom razgovoru bio gradonačelnik Omiša i član Mosta Ivan Kovačević te da su se obojica na razgovoru zadržali po dvadesetak minuta.

Prije odlaska na policiju Grmoja je izjavio medijima da će reći ona saznanja koja ima, ali i dodao kako očekuje da na isti razgovor budu pozvani i premijer Milanović i ministar obrane Kotromanović i gospodin Prgomet i gospodin Rašković i gospodin Kalmeta.

Ni, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac Hini nije želio otkriti o čemu je razgovarao s policijom.

- Sva trojica, kolege Stanimirović, Horvat i ja razgovarali smo s predstavnicima policije, no ne mogu reći o čemu, jer sam nakon danog iskaza potpisao da o tome neću govoriti, rekao je Pupovac.

USKOK je u utorak objavio kako je policiji naložio da na temelju medijskih napisa istraži eventualne prijetnje i navodno kupovanje, odnosno trgovinu mandatima na koje su se neki zastupnici javno žalili.

Na pritiske i prijetnje žalio se, među ostalima, i "odbjegli" SDSS-ov Mirko Rašković, koji je zatražio zaštitu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović tijekom konzultacija na Pantovčaku, tvrdeći kako su mu iz njegove stranke prijetili da će mu "skinuti glavu".

Na Raškovićeve tvrdnje Pupovac je uzvratio optužbama na račun HDZ-a da je pritiskom na Raškovića osigurao da taj zastupnik povuče potpis za Milanovića kao mandatara.

Nekoliko dana nakon tog istupa Rašković je izašao iz stranke, a Pupovac je kazao kako smatra da Raškovićev mandat pripada SDSS-u i očekuje da ga vrati stranci, posebno zbog toga što postoje indicije da je riječ o organiziranoj pljački mandata. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter