Na Novoj Verudi otvoren kineski restoran Peking

Restoran se nalazi na Novoj Verudi
Restoran se nalazi na Novoj Verudi

Čips od jastoga, hrskavo pržene proljetne rolade s kupusom i mesom, kineski prženi kruh s mesom xiao long bao, pile a la gonbao, pekinška patka, tie-pan meso s povrćem i pohane banane neki su od kineskih specijaliteta koji su se mogli kušati na današnjem svečanom otvaranju kineskog restorana Peking na pulskoj Novoj Verudi.

- Nudimo jela od svinjetine, piletine, junetine, janjetine i ribe kao i salate, juhe, domaću tjesteninu, poznatu pekinšku patku i deserte koje priprema kineski kuhar po originalnim kineskim recepturama. Moguća je dostava, a nudit će se i posebni obiteljski meniji. U ponudi imamo i kineska pića poput kineskog piva, kineskog soka i rakije od bambusa, rekla je vlasnica restorana Xu Li.

Kuhar je njen suprug Fan Yun, koji je već osvajao prestižna međunarodna priznanja za svoje umijeće, a uz njega rade još jedan kuhar i dva konobara. Po pristupačnim cijenama nudi se šest posebnih menija, a na jelovniku su i druga egzotična jela, primjerice, wan-tan juha, shao mai ravioli na pari s gamberima, kineski kruh na pari, pečena riba na szechuanski način, hrskava patka s bambusom i gljivama i pečeni sladoled.      

Ovi vlasnici imaju kineske restorane i u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu. Restoran, ukrašen tipičnim kineskim detaljima, otvoren je svakog dana od 11 sati do ponoći te ima po 70 mjesta u zatvorenom prostoru i na terasi. (P. LUKEŽ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter