Na novčanici od 10 funti: Stonesi ili Beatlesi?

Hoće li Mick Jagger na novu novčanicu?
Hoće li Mick Jagger na novu novčanicu?

I dok će među obožavateljima i glazbenim znalcima vječito trajati rasprava jesu li bolji i utjecajniji The Rolling Stones ili The Beatles, jedan od ova dva ponajbolja rock sastava svih vremena bit će vrlo vjerojatno počašćen uvrštavanjem na novu novčanicu od deset funti. Naime, nakon anketnog izjašnjavanja javnosti, Bank Of England objavila je da su u užem izboru upravo Stonesi i Beatlesi.

No, oni nisu jedni konkurenti za laskavo mjesto na novoj novčanici, jer su u užem izboru i najpoznatiji i najutjecajniji britanski političar i državnik Winston Churchill, popularni nogometaš-maneken David Beckham, zatim novinar, nakladnik i voditelj u 70-im popularnog TV showa "Parkinson" na BBC-u sir Michael Parkinson te matematičar i pionir računarstva Alan Turing.

Banka još uvijek nije otkrila kada će donijeti konačnu odluku hoće li rock muzičari ili, pak, političar, možda nogometaš, novinar ili, ipak, matematičar zauzeti mjesto na novoj novčanici iz serije F i time zamijeniti novčanicu iz serije E, na kojoj je lik znanstvenika Charlesa Darwina. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter