Na Novalju se u Puli ukrcalo upola manje putnika

Tijekom ove sezone u Puli se na katamaran ukrcalo tek 11.200 putnika (V. KARUZA/NL)
Tijekom ove sezone u Puli se na katamaran ukrcalo tek 11.200 putnika (V. KARUZA/NL)

Ovog je ljeta, tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, iz Pule prema kvarnerskim otocima i Zadru katamaranom isplovilo čak 10.000 putnika manje nego lani. Podaci su to pulske Lučke uprave o broju putnika brzobrodske linije Pula - Unije - Mali Lošinj - Zadar, koju održava Jadrolinija katamaranom Novalja, kojom je još lani plovio katamaran Bišovo. Tek se očekuje objava Jadrolinijinih podataka nakon čega će se znati ukupan zbroj putnika na cijeloj "ruti", a ne samo onih ukrcanih u Puli. Međutim, već je sada vidljivo da je Novalja prevezla upola manje putnika u odnosu na sezonu 2012. godine.

Prema dostupnim podacima, iz Pule je na toj liniji tijekom lipnja, srpnja i kolovoza ove godine ukrcano ukupno 11.200 putnika, dok ih je lani bilo 21.000. Tako je tijekom lipnja ukrcano 800 putnika, dok ih je lani bilo 1.400; u srpnju je ukrcano 4.900 putnika, a lani 6.600, a tijekom kolovoza 5.500 putnika, dok ih je prošle godine u kolovozu u Puli ukrcano 10.000. U Lučkoj upravi nisu željeli govoriti o razlozima dvostruko manje ukrcanih putnika na toj liniji

Preostaje stoga samo pretpostaviti da je razlog cijena karte koja je ove godine dvostruko veća nego lani. Prošle je godine, naime, karta od Pule do Zadra koštala sto kuna, do Unija 40, do Malog Lošinja 50, a do Ilovika i Silbe 60 . Ove je godine cijena karte od Pule do Zadra iznosila 200 kuna, do Unija 80, a do Malog Lošinja i Ilovika 100 kuna. (N. SOFTIĆ)

Do Zadra samo srijedom i subotom
Od 1. do 28. rujna katamaran Novalja na liniji Pula - Zadar plovit će prema rasporedu koji vrijedi za razdoblje izvan pune sezone, a to je srijedom i subotom od 7 sati. U tom razdoblju neće pristajati na Susak i Silbu, već na Unije, Mali Lošinj i Ilovik. Cijena karte ostaje ista.


Podijeli: Facebook Twiter