Na natječaj "Budućnost u Adrisu" stiglo 440 prijava

Druga generacija Adrisovih pripravnika
Druga generacija Adrisovih pripravnika

Nakon što je Adris grupa raspisala natječaj za projekt "Budućnost u Adrisu", na njihovu je adresu pristiglo 440 prijava. Podsjećamo, riječ je o trećem natječaju namijenjenom kandidatima bez prethodnog radnog iskustva u struci koji su školovanje na hrvatskim ili inozemnim fakultetima i poslijediplomskim studijima završili uz prosjek ocjena viši od 4.

Nakon obrade podataka, a na temelju zadanih kriterija i potreba kompanija u sastavu Adris grupe, u širi krug testiranja pozvano je 130 kandidata i za njih se nastavlja selekcijski postupak. Naime, sve kandidate tijekom studenog i prosinca u Rovinju i Zagrebu intervjuirat će neovisni stručnjaci, i to uz pomoć Adrisovih menadžera.

Izabrani kandidati plaćeni jednogodišnji pripravnički staž započet će odrađivati početkom veljače sljedeće godine, i to pod mentorstvom Adrisovih stručnjaka. Najuspješnijima potom će biti ponuđeno stalno zaposlenje i kontinuirano stručno usavršavanje.

Otvarajući natječaj Adris je predstavio područja zapošljavanja za koja su u njegovim tvrtkama zainteresirani. Riječ je marikulturi, elektrotehnici i računarstvu, prehrambenoj tehnologiji, matematičkom modeliranju i pravu. Za sva ta zanimanja osigurana su radna mjesta u Adrisovim tvrtkama - Maistri, kao vodećoj hrvatskoj kompaniji u elitnom turizmu, Cromarisu, vodećem hrvatskom izvozniku jadranske ribe i najvećem hrvatskom osiguravajućem društvu Croatia osiguranju.

Očekivano, najveći interes je iskazan za zapošljavanje u području turističkog menadžmenta i marketinga, budući da je Adris grupa najavila intenzivna ulaganja upravo u turistički dio. Također, veliki je broj prijava pristigao je i za zapošljavanje u području marikulture, odnosno u Cromarisu, s obzirom na to da se otvaranjem novog mrjestilišta u Ninu te najavljenim planom povećanja proizvodnje i jačanja prisustva na europskom i svjetskom tržištu kvalitetne bijele ribe, otvorila i potreba za brojnim mladim stručnjacima iz tog područja. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter